18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΕΔΕ: Αντεγκλήσεις και αποχωρήσεις για το πρόωρο «ναι» του προέδρου της και συνδαιτημόνα του Φούχτελ

Πρόσφατα

ee-evro-thiliaΈνα ακόμη θεσμικό όργανο, μετά τους δικηγορικούς συλλόγους Αθήνας Θεσσαλονίκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στηρίζει το «ναι»: πρόκειται για την ΚΕΔΕ (δήμαρχοι), με τον πρόεδρό της, δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη να σπεύδει από τη Δευτέρα -πριν καν ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ. της Ένωσης- να λέει ότι οι δήμαρχοι στηρίζουν «ναι».

Ο Γ. Πατούλης, «ξεχνώντας» πως είναι επικεφαλής των δημάρχων, λειτούργησε ως συνδαιτημόνας του Φούχτελ (σ.σ.: του «ματιού και του αφτιού της Μέρκελ» στην Αυτοδιοίκηση), «λησμονώντας» το μνημονιακό Παρατηρητήριο για τους ΟΤΑ (με την υποχρεωτική επιβολή σε περίπτωση «κόκκινου δήμου», μεταξύ άλλων, απολύσεων και αύξηση δημοτικών τελών), «λησμονώντας» την απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών και των εργαζομένων, την αποψίλωση των υπηρεσίων, τους πετσοκομμένους ΚΑΠ, την εκχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες και τόσα άλλα που έφεραν τα μνημόνια. Δεν ξεχνά, όμως, για επικοινωνιακούς λόγους, όμως, και για προσωπική προβολή να ζητεί πόρους, να κατηγορεί τη νέα κυβέρνηση για τα δεινά στους δήμους κτλ.).

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, που έγινε την Τρίτη, μετά τα ανωτέρω, πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, με αντεγκλήσεις μεταξύ αυτοδιοικητικών παραγόντων αλλά και με αποχωρήσεις εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, με την πλειοψηφία των δημάρχων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) να εκδίδει τελικά ψήφισμα και να στηρίζει τους θιασώτες του «ναι», δηλαδή τη Μέρκελ, το Σόιμπλε, το Γιούνκερ, τον Ντάισελμπλουμ, το Σαμαρά, το Βενιζέλο, το Γεωργιάδη, το Ποτάμι, τη Λυμπεράκη (που είπε πως οι φτωχοί δεν έχουν κρίση), τα συστημικά κανάλια και τους κρατικοδίαιτους εργολάβους.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας Δημήτρης Μπίρμπας κατήγγειλε ως «θεσμικό ατόπημα» το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση και συνεννόηση με τις παρατάξεις, προέτρεξε να συμμετέχει στην Επιτροπή Υποστήριξης. Προκλήθηκε ένταση στη συνεδρίαση και ο Δ. Μπίρμπας αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης. Από τη συνεδρίαση, αποχώρησε και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης (στηρίζεται από το ΚΚΕ) στο ΔΣ της ΚΕΔΕ Ελπίδα Παντελάκη.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις