16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καταγγελία «Κίνησης» Εργαζομένων Eurobank: UNION – «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» με χορηγία της τράπεζας

Πρόσφατα

union-katsarolaΑνακοίνωση της Κίνησης Εργαζομένων Eurobank – T.T. για τα καλέσματα του εργοδοτικού σωματείου UNION στις «συγκεντρώσεις κατσαρόλας» των νεοφιλελεύθερων της χώρας, αλλά και για τις κινήσεις της διοίκησης της Eurobank, που τρομοκρατεί τους καταθέτες για να πάρουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα.

Καλωσορίζουμε την ηγεσία του Union στον στίβο των «αγωνιστικών» κινητοποιήσεων! Η πρωτοβουλία του γνωστού για την «μαχητικότητά» του Union να καλέσει και σήμερα (το έκανε και την περασμένη Πέμπτη) τους εργαζόμενους στη Eurobank στην «ακομμάτιστη» και χωρίς επίσημο κάλεσμα από κάποιον φορέα διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη», προκαλεί ρίγη συγκίνησης ανάμεσα στις τάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων!

Φανταζόμαστε πως αυτά τα «ανιδιοτελή» συνδικαλιστικά μεγέθη νιώθουν περήφανοι απέναντι στα 4.500 μέλη που υποχρεωτικά εκπροσωπούν, «αγωνιζόμενοι» σήμερα ενάντια στο φάντασμα του σταλινισμού, χέρι – χέρι με γνήσιους εκπροσώπους της εργατοϋπαλληλικής τάξης όπως τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πλεύρη, τον Βρούτση, τον Δένδια και τον εκπρόσωπο των μεγαλοεργολάβων Σ. Θεοδωράκη.

Το πλαίσιο δε, του καλέσματος που προωθεί η ηγεσία του Union στους εργαζόμενους, αποτελεί γροθιά στο στομάχι διοίκησης και εργοδοσίας! Δεν είδαν και δεν άκουσαν οι ταξικοί συνδικαλισταράδες του Union τις απαιτήσεις των δανειστών για άμεση απελευθέρωση των απολύσεων στις τράπεζες. Ψιλά γράμματα…

Δεν είδαν και δεν άκουσαν οι «ανεξάρτητοι – ακομμάτιστοι – απαραταξιακοί – κρυστάλλινοι » συνδικαλισταράδες (μην τους πείτε εργοδοτικούς παρεξηγούνται) τις απαιτήσεις των δανειστών για μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στη χώρα, για περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Δεν τους αφορούν αυτά… Άλλωστε οι ΣΣΕ που υπογράφουν αυτοί είναι η αποθέωση της διαφάνειας για τους εργαζόμενους!

Όσο όμως και να προσπαθούμε δεν μπορούμε να θυμηθούμε ούτε ένα κάλεσμά τους στις μεγάλες απεργιακές (και μη) κινητοποιήσεις που έδωσε το συνδικαλιστικό κίνημα την περίοδο 2010 – 2015 απέναντι στους μνημονιακούς νόμους που πετσόκοψαν τα εργασιακά δικαιώματα.

Δεν ήταν οι «συνάδελφοι» εκεί όταν οι τραπεζοϋπάλληλοι κατέβαιναν μαζικά στους δρόμους και πνίγονταν από τα χημικά, με εντολή των σημερινών «ακομμάτιστων» συναγωνιστών τους (Άδωνι, Πλεύρη, Βρούτση, Δένδια).

Δεν θέλουμε με τίποτα να πιστέψουμε ότι οι τρομολαγνικές τους ανησυχίες έχουν οποιαδήποτε σχέση με την εντελώς τυχαία και ταυτόχρονη ενεργοποίηση της διοίκησης της Eurobank που εδώ και μια εβδομάδα ασκείται με τεράστια επιτυχία στο άθλημα της κατατρομοκράτησης των καταθετών και της ελληνικής κοινωνίας, παρέα με τον κ. Στουρνάρα! Είμαστε βέβαιοι ότι η «πρωτοβουλία» τους είχε ως στόχο την προστασία των συμφερόντων των απλών τραπεζοϋπαλλήλων στην Eurobank και όχι αυτά της διοίκησης και μιας καλοπληρωμένης κάστας στελεχών.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων στη τράπεζα πάντως “Μένουμε ξεροί απ’ τα γέλια!”

Να σοβαρευτούν όλοι!

Πέραν όμως της θυμηδίας που προκαλεί η ενέργεια της εργοδοτικής ηγεσίας του Union, ας προβληματίζονται οι θεσμικοί παράγοντες για το σε ποιους επιτρέπουν ακόμα να διαχειρίζονται το τραπεζικό σύστημα της χώρας, που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί δύο και τρεις φορές με χρήματα που θα κληθούν να αποπληρώσουν οι εργαζόμενοι του τόπου.

Ας καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοι, πως η επιλογή της διοίκησης της Eurobank να δημιουργεί η ίδια κλίμα πανικού στην καταθετική βάση της κοινωνίας, είναι μια άκρως πολιτική επιλογή, που στοχεύει στη διάσωση μόνο των ακριβοπληρωμένων θέσεών τους, ανεξαρτήτως αν η πιθανή αποδοχή των μέτρων που ζητούν οι δανειστές οδηγεί σε μαζικές απολύσεις στις τράπεζες και περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε πως οι αγωνιστές του Union δεν θα αποδειχθούν κρυφο – αναρχοσυνδικαλιστές ανεβαίνοντας στο περιστύλιο της Βουλής…

Υ.Γ. 2: Συνάδελφοι – συνδικαλιστές του Union! Αλλάξτε γραμματοσειρά στα «αυθόρμητα» καλέσματά σας. Θυμίζουν εκπληκτικά γραμματοσειρές που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο κόμμα…

 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις