16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κωνσταντοπούλου: Το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο

Πρόσφατα

konstantopoulou-sunenteuksi-tupouΤο χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο επανέλαβε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Channel 4, με αφορμή τα συμπεράσματα της Προκαταρκτικής Έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Οι άνθρωποι δε θα έπρεπε να θεωρούνται ανήλικοι, που πρέπει να υπακούουν σε κυβερνήσεις σαν ενήλικοι», τόνισε η ΠτΒ, σχολιάζοντας τοποθέτηση της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είχε ζητήσει να γίνει συζήτηση μεταξύ «ενηλίκων». Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τη δήλωση της κ. Λαγκάρντ «προβληματική». Παράλληλα, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να μην προσποιούνται ότι το ελληνικό ζήτημα είναι παιχνίδι, καθώς όπως είπε, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και Δημοκρατία.

«Ο ελληνικός λαός υπέφερε πάρα πολύ. Υπέφερε κυρίως λόγω συμφωνιών που υπαγόρευσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έχει πλέον αποδειχθεί ότι αυτές οι συμφωνίες είναι άκυρες. Είναι πλέον αποδεδειγμένο από την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί από το Κοινοβούλιο, ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο», σημείωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου και ζήτησε «ειλικρινή διάλογο, όχι στο πλαίσιο του εκβιασμού».

Όπως υποστήριξε η ΠτΒ, η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί τη δημοκρατική εντολή, ενώ ερωτηθείσα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και για το αν η Ρωσία έχει απάντηση στα ελληνικά προβλήματα, απάντησε ότι το πραγματικό ερώτημα είναι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της να λύσει ένα πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις