3.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND: Δράσεις για τη διεκδίκηση ΣΣΕ και υπεράσπιση θέσεων εργασίας

Πρόσφατα

Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης με βάση τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων. Παρόλο, που σύμφωνα με τα λόγια των εκπροσώπων της Διοίκησης της WIND, η Συλλογική Σύμβαση συμβάλλει στην εργασιακή ειρήνη, καμία πραγματική διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, καθώς η εταιρεία εμμένει πεισματικά στις θέσεις της για μειώσεις. Αυτό που διαπραγματεύεται είναι τί είδους μειώσεις θα γίνουν και τίποτα άλλο.

  • Την Παρασκευή 26/6/15 είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση με τη διεύθυνση προσωπικού της WIND με θέμα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες μας καθώς και τις πρόσφατες απολύσεις, αυτή τη φορά με τήρηση πρακτικών κατόπιν της σχετικής απαίτησης του Σωματείου μας.

Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα περιοδειών προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και το πλάνο δράσεων για την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Για αυτούς τους λόγους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν τα γραφεία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσουν στα κτήρια της Λ. Αθηνών, της Νεαπολέως & της Κηφισίας το προσεχές διάστημα. Επίσης, ενισχύεται η παρουσία μας εντός και εκτός Αττικής με σκοπό την ανάδειξη των αιτημάτων μας καθώς και η συνεργασία & ο συντονισμός μας με τα υπόλοιπα Σωματεία του Κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής & όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο μας οργάνωσε συνάντηση στο Ε.Κ.Β στις 12/6 & συστάθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης Βόλου που στηρίζει τον αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο, με πρώτη την παρέμβαση στα καταστήματα της WIND στο Βόλο που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα.

Επίσης, το Σωματείο μας έχει πάρει απόφαση να συμμετάσχει στην Πανελλαδική Συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης με εργαζομένους & Σωματεία από: ΕΛΒΟ, ΕΡΤ3, ΒΙΟ.ΜΕ., VODAFONE, COCA-COLA, Τσιμέντα Χαλκίδας. Επίσης συμμετέχουν καθηγητές σε διαθεσιμότητα, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, σχολικοί φύλακες, επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συλλογικότητες του εργατικού και κοινωνικού κινήματος. Όσοι συνάδελφοι θελήσουν μπορούν να συμμετάσχουν στην συνέλευση που θα γίνει στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ στη Θεσ/κη (διεύθυνση Λαέρτου, Πυλαία), την Κυριακή 21 Ιουνίου, ώρα 11πμ.

Τέλος, το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις:

  • Παρασκευή 19/6, ώρα 6μμ από κοινού με το Σωματείο της VODAFONE κάλεσμα-ενημέρωση προς την Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

  • Παρασκευή 19/6, ώρα 8μμ ενημέρωση έξω από τα κατάστημα της WIND στην Θεσσαλονίκη, διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 101.

  • Κυριακή 21/6, ώρα 11πμ συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

Μπροστά στην προκλητική αδιαλλαξία της διοίκησης για υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ικανοποιητικούς όρους και στη συνέχιση των απολύσεων, ισχυροποιούμε το Σωματείο μας και διεκδικούμε την κατοχύρωση μισθών και των θέσεων εργασίας μας. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους συναδέλφους μας καθώς και τα αλληλέγγυα σωματεία, φορείς, συνελεύσεις & άλλες συλλογικότητες, να παραστούν σε αυτές τις παρεμβάσεις μας και να ενδυναμώσουν τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση νέας σύμβασης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις