16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημιουργία εποπτικού φορέα για την υπόθεση των ναυπηγείων εξετάζει το υπ. Εργασίας

Πρόσφατα

Η κυβέρνηση μελετά την ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού, δημόσιου, εποπτικού φορέα συνολικά για την υπόθεση των ναυπηγείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη. Υπέρ του φορέα τάχθηκε το ΚΚΕ.

«Παρά την απαξίωση που έχει υποστεί ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος, εξακολουθεί να αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «και για να αξιοποιηθεί, πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός, ένα σχέδιο. Υπάρχει η δυνατότητα, γιατί αντικειμενικά σ’ αυτόν το χώρο της Μεσογείου, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα διαθέτει έμπειρους εργαζόμενους και υποδομές που μπορούν να αξιοποιηθούν κατά έναν πολύ καλύτερο τρόπο».

«Όσον αφορά τον ενιαίο φορέα, συμφωνούμε ότι ο ενιαίος φορέας θα είναι αυτός που μπορεί πράγματι να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα μας. Όμως, όταν ισχύουν οι περιορισμοί που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τη ναυπηγική βιομηχανία, τότε τι να τον κάνεις τον ενιαίο δημόσιο φορέα; Ο ενιαίος δημόσιος φορέας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους περιορισμούς δεν λέει τίποτα», απάντησε ο κ. Κατσώτης.

«Οι περιορισμοί αφορούν τα δημόσια ναυπηγεία, όχι τα ιδιωτικά. Σχέδιο πρέπει να υπάρχει», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις