21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εκτός λειτουργίας τα μισά ασανσέρ στο ΚΑΤ – Aλήθεια, ποιος φταίει;

Πρόσφατα

kat

Η αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να πάρει μέτρα για την αναδιοργάνωση των νοσοκομείων που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ταυτόχρονα να ξηλώσει το μνηνονιακό καθεστώς, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, διογκώνει τα ήδη οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς και προσωπικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΑΤ, όπου τα περισσότερα ανσασέρ εδώ και μέρες που εξυπηρετούν ασθενείς και προσωπικό βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας για τους τραυματίες, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τα 7 από τα 16 ασανσέρ (ανάμεσα σε αυτά και το ασανσέρ χειρουργείου για τα αποστειρωμένα νοσοκομειακά υλικά. Η λήξη της σύμβασης με την εταιρεία υποστήριξης από τις αρχές Απριλίου είναι η βασική αιτία γι’ αυτή την κατάσταση. Η Διοίκηση -αντί να αντιμετωπίσει το θέμα επιχειρεί με μπαλώματα να δώσει λύση- όπως προκύπτει και από σχετική αναφορά του προϊστάμενου Τεχνικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Είναι χακτηριστικό ότι σε αναφορά του στις 15/6 ο προϊστάμενος Τεχνικών υπηρεσιών αναφέρει:

 «Κύριε Διοικητά,
Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο θέμα των ανελκυστήρων.
 Όπως ήδη γνωρίζετε δεν έχουμε σύμβαση συντήρησης για τους ανελκυστήρες από 1η Απριλίου 2015. Ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υφίστανται συνεχώς αδειούχος συντηρητής. Επίσης, έπρεπε να γίνονται δύο συντηρήσεις κάθε μήνα σε κάθε ανελκυστήρα. Σήμερα, το κτήριο Ηρώων Πολυτεχνείου είναι εντελώς αποκομμένο λόγω της βλάβης και στους δύο ανελκυστήρες που υπάρχουν. Δηλαδή, δεν υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί φορείο ή αμαξίδιο από και προς το κτήριο.

»Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του ζητήματος σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος άρρωστος επειγόντως χειρουργείο ή εξέταση σε αξονικό, ακτινολογικό κ.λπ. Το συνεργείο των ηλεκτρολόγων καταβάλλει προσπάθεια για την ενεργοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των δύο ανελκυστήρων, ώστε να μην παραμένει αποκλεισμένο το κτήριο.

»Όμως, αυτό δεν είναι λύση. Έπρεπε να υφίσταται αδειούχος συντηρητής και να πραγματοποιεί όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο. Το θέμα των ανελκυστήρων είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να απασχολεί τη διοίκηση εδώ και τόσο καιρό. Ευχόμαστε όλοι να μη συμβεί κάτι δυσάρεστο».

Ο διοικητής μάλιστα του Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλουν μέλη του ΔΣ του Σωματείου, όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά αρνήθηκε σήμερα να συζητήσει και με το Σωματείο εργαζομένων: «Δεν έχετε καμιά δουλειά να ανακατεύεστε με αυτά τα πράγματα», τους είπε. «Δεν είναι δική σας δουλειά. Δεν έχει καμιά δουλειά το Σωματείο να έχει λόγο στα πάντα». Άναυδοι οι εργαζόμενοι!

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κάθε τρόπο προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών. Ταυτόχρονα αναρωτιούνται γιατί οι μνημονιακές διοικήσεις παραμένουν ακόμα στη θέση τους. Καλούν τέλος την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τους Π. Κουρουπλή και Α. Ξανθό, να πάψουν να κάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να πάρουν άμεσα μέτρα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις