16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βασιλόπουλος: «Πρέπει να ενεργοποιηθούμε για να πιέσουμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις αποφάσεις της»

Πρόσφατα

vasilopoulos2Ο Θάνος Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και του ΜΕΤΑ, μίλησε στο Κόκκινο και στο Σπύρο Γεράρδη για τη λήξη της ΕΣΣΕ στο τέλος του μήνα* και τα καθήκοντα του συνδικαλιστικού κινήματος.

«Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, δηλ. των συλλογικών συμβάσεων, και την αποκατάσταση του βασικού μισθού», υπενθυμίζει ο Θ. Βασιλόπουλος, και συπληρώνει: «Το ν/σ αναμένεται να κατατεθεί. Οι εργοδότες αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ΓΣΕΕ δεν πρέπει να παλέψει, να διεκδικήσει στην πράξη, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ο νόμος, ο οποίος εμποδίζει».

Το λαϊκό και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να περιμένει την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει, τονίζει. «Η δική μας πρόταση ήταν να προχωρήσουμε σε ενεργοποίηση και διαδήλωση στην κατεύθυνση να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις θέσεις της και στην κατεύθυνση της πίεσης των εργοδοτών, οι οποίοι κρύβονται και βολεύονται πίσω απ’ αυτήν την κατάσταση».

«Θα στείλουμε επιστολή και θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας από την Γενική Συνομοσπονδία και ύστερα θα προχωρήσουμε σε Διοικητικό Συμβούλιο για να οργανώσουμε την αφύπνιση του συνδικαλιστικού κινήματος», καταλήγει ο Θ. Βασιλόπουλος.

  • εδώ το ηχητικό απόσπασμα.

Διαβάστε επίσης:

Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή σύγκληση της ΕΕ της ΓΣΕΕ ζητούν τα μέλη του ΜΕΤΑ για το πλαίσιο δράσης της επόμενης περιόδου 


* Υπενθυμίζεται πως, με επιστολή της προς τον Πάνο Σκουρλέτη, η ΓΣΕΕ ζητεί νομοθετική πρωτοβουλία για κατοχύρωση της ισχύος της ΕΓΣΣΕ -που λήγει στις 30 Ιουνίου- (και την επαναφορά του ύψους του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ). Τονίζει την επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, μέχρι την υλοποίηση της δέσμευσής της για επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και την ψήφιση του νόμου για τα εργασιακά. Ακόμη, γνωστοποιεί ότι η Εκτελεστική της Επιτροπή αποφάσισε την άμεση σύγκληση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας για προγραμματισμό δράσης, σε σχέση με το αποτέλεσμα της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις