25 C
Athens
Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025

Σκουρλέτης: Τις επόμενες μέρες το ν/σ για τα εργασιακά

Πρόσφατα

skourletis-elinyaeΜέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, εάν ισχύσει ο σχεδιασμός που έχει γίνει, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η ψήφιση του θα λύσει το θέμα της μετενέργειας που λήγει στα τέλη Ιουνίου.

Το υπάρχον καθεστώς με τις συμβάσεις, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, αφήνει σε εκκρεμότητα ειδικά το επίδομα γάμου, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μην το καταβάλουν. Όπως όμως πρόσθεσε ο ίδιος, αν δεν ψηφιστεί ο νόμος «το θέμα μπορεί να ξεπεραστεί με παράταση της μετενέργειας». Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το νέο καθεστώς στα εργασιακά, με το προωθούμενο νομοσχέδιο, θα «προλάβει» το σχετικό χρονικό ορόσημο στις 30 Ιουνίου.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση «ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί» και πρόσθεσε πως «οτιδήποτε έχει κατατεθεί έως τώρα από την άλλη πλευρά, δεν διευκολύνει την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις