21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ισχυρό σύγχρονο παράδειγμα δικαίωσης το άνοιγμα της ΕΡΤ!

Πρόσφατα

logo-meta-IOANNINON-portokaliΣτις 11 Ιουνίου 2015 ανοίγει η ΕΡΤ. Κλείνει η μαύρη παρένθεση που άνοιξε τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 2013. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όπως και κάθε εργαζόμενος στη χώρα μας, στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα αγωνίστηκαν και αγωνίζονται καθημερινά για το δικαίωμά τους στην εργασία. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων για την επαναφορά των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας.

Δύο χρόνια μετά, η ΕΡΤ ανοίγει και πάλι, με το νόμο που έφερε η κυβέρνηση και υπερψήφισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία και σχεδόν 2.000 εργαζόμενοι επανέρχονται νικητές στην εργασία τους.

Το ΜΕΤΑ χαιρετίζει τον ηρωικό διετή αγώνα των εργαζόμενων για την επαναλειτουργία όλων των δομών στην ΕΡΤ, που κράτησε ζωντανή τη φλόγα της δημόσιας, ανοιχτής και πλουραλιστικής τηλεόρασης, μετέτρεψε το ζήτημα της ΕΡΤ σε ζήτημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και κατάφερε ακόμη και τη διεθνοποίησή του.

Η εξοικονόμηση πόρων, η κατάργηση προνομίων, η περικοπή της σπατάλης και των κρυφών αμοιβών διασφαλίζουν την λειτουργία της ΕΡΤ, σαν έναν πραγματικά δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που θα βασίζεται στην τήρηση των συνταγματικών αρχών, στην αμεροληψία και στον πλουραλισμό των απόψεων. Με το παραγόμενο πρόγραμμά της θα πληροφορεί, θα ψυχαγωγεί και θα παράγει πολιτισμό για τους κατοίκους της χώρας μας καθώς και για τον απόδημο ελληνισμό υπηρετώντας τελικά τη Δημοκρατία.

ΜΕΤΑ ν. Ιωαννίνων, 10-6-2015

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις