11 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εργαζόμενοι ΓΝ Λάρισας και ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κατά επιλογής Καραμπάτσα στη διοίκηση του νοσοκομείου

Πρόσφατα

karampatsas-nosokomeio-larisasΔιορίστηκε διοικητής του ΓΝ Λάρισας το 2010 από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, ενώ το 2013 «μεταφέρεται» ως διοικητής από την τότε κυβέρνηση Παπαδήμου στο ΓΝ Βόλου. Όπως λέει και το τραγούδι, οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά… ο Κ. Καραμπάτσας (γιατί για αυτόν ο λόγος) μένει, και μάλιστα με τη βούλα της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, καθώς τον μεταθέτει στη θέση της Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως αναφέρουν συνδικαλιστικά στελέχη του Νοσοκομείου, προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι -παρότι ο Κ. Καραμπάτσας είχε υποβάλει παραίτηση- αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, γεγονός που συνδυάζεται με τον πολιτικό χώρο που προέρχεται (ΠΑΣΟΚ) και τις «προτιμήσεις» που δείχνει σε διοικητές αυτού του χώρου ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουπλής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κ. Καραμπάτσας πρωτοστάτησε στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τοπικά δημοσιεύματα, πέρα από τις αντιδράσεις του τμήματος Υγείας του κυβερνώντος κόμματος, οι αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο είναι μεγάλες, και φαίνεται ότι το ζήτημα θα έχει συνέχεια, καθώς οι αντιδράσεις αντί να κοπάζουν θεριεύουν.


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τοποθέτηση στη θέση Διοικητή του ΠΓΝΛΚ. Καραμπάτσακαι τον τρόπο που παρουσιάζεται από το τοπικό τύπο αυτή η επιλογή, κυρίως όμως λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων του Γ.Ν. Λάρισας, αποφάσισε να προβεί στην «παρακάτω ανακοίνωση:

Επειδή γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της διοίκησης Καραμπάτσα στο παρελθόν στο Νοσοκομείο μας, θα αναφερθούμε στα παρακάτω:

Η πρώτη νίκη ήταν η διασύνδεση των δύο νοσοκομείων που είχε σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση των υπηρεσιών του ΓΝΛ, την μείωση των τμημάτων, τις ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό και σε δεύτερο χρόνο την απειλή κλεισίματος του Νοσοκομείου μας.

Αναμενόμενες οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την διατήρηση της λειτουργίας του και με την στήριξη των τοπικών φορέων της πόλης μας.

Διάκριση των εργαζομένων στις διαδικασίες δικαστικών αποφάσεων που αφορούν χρηματικές αποζημιώσεις.

Όσο για τις μνημονιακές πολιτικές τις οποίες με πολύ έπαρση εφάρμοσε και δημιουργώντας μνημονιακές επιτροπές, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς βιώσανε τα αποτελέσματα».

Στο μεταξύ, η Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, μετά από εισήγηση του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αναφορικά με το θέμα των διοικήσεων που έχει ανοίξει στα ΜΜΕ αναφορικά και με την απόσπαση του πρώην διοικητή του ΓΝ Βόλου Κ. Καραμπάτσα στη θέση του διοικητή του ΠΠΓΝΛ, επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση τα εξής:

«Η άμεση κάλυψη όλων των θέσεων των διοικήσεων των Νοσοκομείων, συνιστά αναγκαία και επείγουσα προτεραιότητα.

Οι προσωρινές εμβαλωματικές λύσεις δεν προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση στα προβλήματα, ενώ ενδέχεται να τα περιπλέξουν.

Το Υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι μόνιμες διοικήσεις των Νοσοκομείων ως το τέλος του μήνα, που όντως θα δώσουν οριστικές λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα.

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις θέσεις και τις αρχές του προγράμματός μας για καθολική και δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ένα δημόσιο, ασφαλές και ποιοτικό σύστημα υγείας και σ’αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Πηγή: larissanet.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις