11 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

ΟΔΠΤΕ: Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας, Τετάρτη 10/6

Πρόσφατα

yp-paideias 52Ανακοίνωση – κάλεσμα της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Με ανακοίνωσή τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ γνωστοποίησαν πως μετέχουν και αυτοί στις κινητοποιήσεις της ΟΔΠΤΕ.

Γνωρίζουμε και αφουγκραζόμαστε την ανησυχία των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων για την καθυστέρηση της έκδοσης από την πλευρά του Υπουργού Παιδείας, της Πράξης Επανασύστασης των καταργημένων θέσεων κατ’ επιταγήν του Νόμου 4325/15, για την επανένταξη τους στις υπηρεσίες.

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφής και υπεύθυνη ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου, για την εξέλιξη του σοβαρού αυτού θέματος, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η αγωνία και η ανησυχία τους. Μετά την απίστευτη και άδικη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας, είκοσι (20) μήνες τώρα, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να τρέξουν άμεσα τα διαδικαστικά θέματα για την εφαρμογή του νόμου και την ολοκλήρωση της επιστροφής τους. Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει πλήρης αποκατάσταση των συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, όπως αποτυπώνεται και στον τίτλο του νόμου, με την έννοια ότι μεταξύ των άλλων, δεν αναγνωρίζεται το διάστημα αυτό της διαθεσιμότητας ως προϋπηρεσία που προσμετράται για την ένταξη τους στο βαθμό και στο κλιμάκιο.

Επίσης σε διαδικασία διαβούλευσης βρίσκεται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θέμα επίσης πολύ σοβαρό, για το οποίο πρέπει να εκφραστούν οι θέσεις της Ομοσπονδίας μας και να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα, αλλά και για τις προτεινόμενες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για μια σειρά σοβαρά θέματα, που αφορούν στον προσανατολισμό και το χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, με δεδομένη τη μη ανταπόκριση του Υπουργού να μας δεχθεί, καιρό τώρα και λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προαναφερθέντα θέματα, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα, όπως είναι η κραυγαλέα έλλειψη προσωπικού, η δραματική συρρίκνωση της χρηματοδότησης τους κ.α. αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 από τις 11.30 μέχρι τις 15.30, για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης-παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 12.30.μ.μ. και για συνάντηση αντιπροσωπείας μας με τον Υπουργό.

Καλούμε τα μέλη όλων των πρωτοβάθμιων συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά και να παρευρεθούν έξω από την είσοδο του υπουργείου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εδώ και πολλές μέρες, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, αναμένουμε την έκδοση των πράξεων για την επιστροφή των διαθέσιμων συναδέλφων μας στα Ιδρύματα. Ωστόσο, η αγωνία όλων μας αυξάνεται καθώς περνάνε οι μέρες και η ενημέρωση από πλευράς αρμόδιων Υπουργείων δεν είναι σαφής.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων βρέθηκαν στον κυκλώνα της διαθεσιμότητας και έδωσαν έναν ιστορικό αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Παρά το ότι είναι ένας από τους κλάδους που θα έπρεπε να ακουστεί η φωνή του τόσο σε ό,τι αφορά το νόμο για την επιστροφή των διαθέσιμων όσο και το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο Υπουργός Παιδείας, ακολουθώντας μια απαράδεκτη πρακτική, αρνείται να συναντηθεί με το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ εδώ και μήνες. Η αντιμετώπιση των διοικητικών υπαλλήλων μ’ αυτούς τους όρους δεν αντιστοιχεί ούτε με το σημαντικό ρόλο τους στην Παιδεία, ούτε με τις διακηρύξεις του Υπουργού περί αναγνώρισής του και αποκατάστασης της συμμετοχής τους στις διαδικασίες των Ιδρυμάτων στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΔΠΤΕ την Τετάρτη, 10/6, 11.30-15.30 και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.30μ.μ.

Απαιτούμε:

– Να προχωρήσει άμεσα η έκδοση της πράξης επανασύστασης των καταργημένων θέσεων και η επανένταξη των διαθέσιμων συναδέλφων μας στις υπηρεσίες

– Να αποκατασταθούν πλήρως οι διαθέσιμοι συνάδελφοι, ως προς τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καθώς και την οικονομική βλάβη που υπέστησαν καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη διαθεσιμότητα-ομηρία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις