Πέμπτη 28/5: Κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας για τη σωτηρία του ΜΤΠΥ, ώρα 12.30

Φωτογραφία αρχείου

Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη μη κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τα επικουρικά ταμεία και για τη μη επαναφορά του κοινωνικού πόρου υπέρ του ΜΤΠΥ, που έχει καταργηθεί από την 1η Γενάρη του τρέχοντος έτους, καλεί την Πέμπτη 28 Μαΐου η Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία του ΜΤΠΥ (σ.σ.: μετέχουν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΕΣΕΚ), ο Σύλλογος Εργαζομένων ΜΤΠΥ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας και η ΠΟΠΣ). Η κινητοποίηση, που θα γίνει στις 12.30, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε μεταξύ των μελών της Συντονιστικής την Τετάρτη 20 Μαΐου, στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ):

  • Στην προηγούμενη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε δεσμευτεί και για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για επαναφορά του κοινωνικού πόρου με νόμο που θα κατέθετε στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. «Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα, αντίθετα ο γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου επιβεβαίωσε ότι επίκειται και νέα μείωση του εφάπαξ».

  • Από την ΑΔΕΔΥ «ενημερωθήκαμε ότι αποφασίστηκε να γίνει διαμαρτυρία και για τη νέα επικείμενη μείωση του εφάπαξ και να απαιτηθεί και η κάλυψη των ελλειμμάτων του ΕΤΕΑ που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, όπως φάνηκε από την απόπειρα εκποίησης ενός ομολόγου που έληγε το 2032».

«Η κοινωνική ασφάλιση είναι υπό διωγμό. Πολιτική της Ε.Ε., που εκφράστηκε και με τα μνημόνια, είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και η παράδοσή της σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αν δεν αντιδράσουμε και αν δεν υπερασπισθούμε τους κόπους μιας ζωής, θα βρεθούμε στο δρόμο», επισημαίνει η ΠΕΣΕΚ και ζητεί από «το κράτος να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης».