Συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι στην «Ζαριφόπουλος Α.Ε.»

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην «Τάκης Γ. Ζαριφόπουλος Α.Ε.» από τη Δευτέρα 11 Μάη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις 4 εργαζομένων, έχοντας στο πλευρό τους μεταξύ άλλων φορέων και σωματείων και το ΕΚΑ (σ.σ.: από την πρώτη στιγμή).

Η εταιρεία (παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας και ελέγχου), τα προηγούμενα χρόνια προχώρησε σε μειώσεις μισθών (15-35% για κάθε εργαζόμενο), υπό την απειλή της απόλυσης, καθώς και σε απολύσεις όσων εργαζόμενων δεν δέχτηκαν τις μειώσεις μισθών, αλλά και σε άλλους. Η εταιρεία έχτισε την κερδοφορία της και επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές της, από τον ιδρώτα και τις θυσίες των εργαζόμενων. Παράλληλα η εργοδοσία τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που δημιουργήθηκε το επιχειρησιακό σωματείο, προκειμένου να μην γίνουν μέλη του.

Πρόσφατα, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες απολύσεις εργαζομένων. Ήδη τις τελευταίες μέρες απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους, ενώ ο αρχικός της στόχος της ήταν να προχωρήσει σε 11-12 απολύσεις. Θέλει να διατηρήσει και να αυξήσει την κερδοφορία της, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της ελαστικής εργασίας και της τζάμπα εργασίας μέσω των voucher, ενώ σκοπεύει να μεταφέρει μέρος των εργασιών της σε υπεργολάβους, προτρέποντας παράλληλα εργαζόμενους να δουλέψουν με δελτίο. Η πρακτική της «Τάκης Γ. Ζαριφόπουλος Α.Ε.» δεν αποτελεί εξαίρεση ή πρωτοτυπία αλλά τον κανόνα που επιδιώκει να επιβάλλει η εργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργοδότες καθοδηγούμενοι από την παρότρυνση «κάνε την κρίση ευκαιρία», καταστρατηγούν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει και αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των μνημονίων για τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

«Από την μεριά μας δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζόμενων. Καλούμε τα σωματεία να συμπαρασταθούν έμπρακτα στο πλευρό των εργαζόμενων. Καμιά απόλυση. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθούν όλες οι μορφές ευέλικτης και ελαστικής εργασίας απασχόλησης τώρα! Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, των ενοικιαζόμενων, της αμοιβής με μπλοκάκι», δηλώνει το ΕΚΑ.