24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Κίνηση» για δεδουλευμένα, αποζημιώσεις: Οι στοχευμένες ενέργειές μας φέρνουν αποτελέσματα

Πρόσφατα

Φαίνεται ότι το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων για τους εργαζομένους του πρώην Τ.Τ., βαίνει προς την επίλυσή του. Οι στοχευμένες ενέργειες της Κίνησης Εργαζομένων Eurobank T.T. φέρνουν αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η αντιπροεδρία της Κυβέρνησης ενημέρωσε το Προεδρείο του ΣΕΝΤΤ, σε συνάντηση στις 15/05, για την πρόθεσή της να βάλει τέλος στην αναμονή χιλιάδων νυν και πρώην συναδέλφων.

Θεωρούμε θετική αυτή την εξέλιξη και αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης της Αντιπροεδρίας. Η κυβέρνηση έδειξε φιλεργατικά αντανακλαστικά, κινούμενη για την αποκατάσταση μιας αδικίας και υλοποιώντας μια απ’ τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους του πρώην Τ.Τ. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση, καθώς εκκρεμεί η διεκδίκηση του 50% της αποζημίωσης, που σύμφωνα με το γραφείο του Γ. Δραγασάκη θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη έπαιξαν οι ουσιαστικές ενέργειες του αγωνιστικού Προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ), που κίνησαν διαδικασίες.

Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι δρομολογείται άμεσα η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τα δεδουλευμένα και η υπογραφή της από τον Υυπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ώστε να υλοποιηθεί η 100% καταβολή του ποσού από την ΤτΕ. Αναμένουμε.

Η «Κίνηση» είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων των εργαζομένων του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Γιατί χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται!

Υ.Γ.: Παρατηρείται μια πρεμούρα ορισμένων τέως συγκυβερνητικών – νυν «ανεξάρτητων» – «ενωτικών» συνδικαλιστικών δυνάμεων στον χώρο της Eurobank και της ΟΤΟΕ, ώστε να εμφανιστούν ως διαμορφωτές των εξελίξεων, εγγυητές της αποκατάστασης αδικιών (που οι ίδιοι ανέχθηκαν) και κατόπιν εορτής πλειοδότες «αγωνιστές». Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στη διάσπαση των εργαζομένων εν καιρώ ΤΤ και κατόπιν τους οδήγησαν σε ένα βράδυ σε ατομικές συμβάσεις και ΣΣΕ ντροπής. Οι ανακοινώσεις τους, εκτός της θυμηδίας που προκαλούν, φανερώνουν τη μοναδική τους αγωνία: Να βρουν ρόλο στις νέες συνθήκες και να ανακυκλώσουν μικρομάγαζα κενού περιεχομένου και αποσπάσεις.

Ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί… Ο κόσμος του Τ.Τ. και θυμάται και δεν ξεχνά!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις