15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάντηση του ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου στον «εσχατολόγο» Αδ. Γεωργιάδη για τα νοσοκομεία του νομού

Πρόσφατα

logo-meta-LASI8IOY-portokaliO πιο φανατικός και ο πιο προβεβλημένος υποστηρικτής της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων στη χώρα μας, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε τη Δευτέρα 18/5 στο νομό Λασιθίου, όπου, αφού επιδόθηκε σε ακατάσχετη καταστροφολογία για την πορεία της χώρας και των διαπραγματεύσεων, παρουσίασε ένα «ραβασάκι» που του έδωσαν με τις χρηματοδοτήσεις των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου τους πρώτους 3 μήνες του 2015 για να πείσει τους ευκολόπιστους ακροατές ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις στήριζαν οικονομικά τη δημόσια υγεία και τα Νοσοκομεία του νομού, ενώ αυτό δεν συνεχίζει να γίνεται με τη νέα κυβέρνηση.

Πραγματικά το θράσος αυτού του ανθρώπου δεν έχει κανένα όριο.

Εμείς απλά θυμίζουμε ότι:

  • Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία 5 χρόνια προχώρησαν σε περικοπή των ετήσιων προϋπολογισμών των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, που ξεπερνά το 50%! Τα Νοσοκομεία βρέθηκαν πολλές φορές αυτά τα 5 χρόνια χωρίς τα απαραίτητα υλικά και χρήματα για να μπορούν να εξυπηρετούν τις βασικές τους ανάγκες με αποτέλεσμα είτε να επιβαρύνονται οικονομικά οι συγγενείς των ασθενών, είτε να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν καθόλου οι ασθενείς και να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που είναι εξ αρχής η στόχευση της πολιτικής που υποστηρίζει ο Αδ. Γεωργιάδης και το κόμμα του.

  • Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία 5 χρόνια με το πάγωμα των προσλήψεων διέλυσαν τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου που πλέον λειτουργούν με κατά 1/3 λιγότερο προσωπικό, με μεγάλες ελλείψεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, σε νοσηλευτές, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους. Πολλές κλινικές στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου έκλεισαν ή συρρικνώθηκαν λόγω της μνημονιακής πολιτικής που υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης και το κόμμα του.

  • Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία 5 χρόνια επέβαλλαν μια σειρά από χαράτσια στη εξυπηρέτηση των πολιτών από το δημόσιο σύστημα υγείας και ασφάλισης (εισιτήριο 5 ευρώ, 1 ευρώ ανά συνταγή, αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα) με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το κόστος νοσηλείας και φαρμακευτικής αγωγής για τους απλούς πολίτες.

  • Από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και μετά βρισκόμαστε στη καρδιά μιας σκληρής πολιτικής μάχης με τους δανειστές και τους εκπροσώπους τους να εκβιάζουν ωμά, προκειμένου να συνεχιστεί η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν οι ίδιοι και υιοθέτησαν πιστά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας. Ο πολιτικός εκβιασμός των δανειστών και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που έχουν δημιουργήσει στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και στην ταπείνωση του λαού και της χώρας και στην αποτυχία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος που επέλεξε ο ελληνικός λαός.. Το να επικαλείται ο κατεξοχήν υποστηρικτής των δανειστών Άδωνις Γεωργιάδης τα αποτελέσματα που έχει ο οικονομικός εκβιασμός τους εις βάρος των χρηματοδοτήσεων στη δημόσια υγεία της χώρας μας,  είναι τουλάχιστον προκλητικό!

  • Ταυτόχρονα στις πρώτες 100 ημέρες έχουν γίνει θετικά βήματα που ξηλώνουν σταδιακά τις μνημονιακές πολιτικές, όπως είναι η κατάργηση του 5ευρου στα εξωτερικά ιατρεία, η χορήγηση βιβλιαρίων παροχής υπηρεσιών υγείας για τους ανασφάλιστους, η  επαναφορά των απολυμένων – διαθεσίμων στο Δημόσιο, η αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου των υπαλλήλων κα. Χθες, μετά από 5 χρόνια μνημονιακού παγώματος των προσλήψεων έγινε η πρώτη κατανομή 906 μόνιμων θέσεων προς προκήρυξη από το Υπουργείο Υγείας  για τα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Τα παραπάνω αποτελούν μια πρώτη νίκη των εργαζομένων και του λαού και ανοίγουν θετικούς δρόμους για την πλήρη ανατροπή  των μνημονιακών πολιτικών που υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης και το κόμμα του.

Ως ΜΕΤΑ νομού Λασιθίου καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες του νομού μας να συνεχίσουν να τοποθετούν στο περιθώριο τον Άδωνι Γεωργιάδη και το κόμμα του, και να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται για να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και για να διεκδικήσουμε:

  • Καμία υποχώρηση στους τοκογλύφους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και φορολόγηση του μεγάλου Κεφαλαίου.

  • Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Κατάργηση των χαρατσιών και των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων. Αύξηση της χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία για να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές τους ανάγκες. Κατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε και απόκρουση της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων μέσα από νέους σύγχρονους οργανισμούς..

  • Στήριξη του Δημόσιου ασφαλιστικού Συστήματος. Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Απόκρουση της απαίτησης των δανειστών για μειώσεις συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας.

Γραμματεία ΜΕΤΑ νομού Λασιθίου, 20-05-15

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις