Επίθεση Στρατούλη σε Βρούτση για τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ

«Κύριε Βρούτση, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», λέει σε ανακοίνωσή του ο Δ. Στρατούλης

Δριμεία επίθεση κατά του τ. υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, νυν βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση εξαπολύει, με δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή την «αποκάλυψη» του πρώτου (στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ) ότι η κυβέρνηση «έσπασε» το Ασφαλιστικό Κεφαλαίο Αλληλεγγύης Γεναιών (ΑΚΑΓΕ) παίρνοντας 4 δισ. για τα ελλείμματα των δημόσιων υπάλληλων.

«Ο πρώην υπουργός, με απύθμενο θράσος, συνεχίζει να ψεύδεται, να τρομοκρατεί και να εκφοβίζει τους πολίτες με τις ανυπόστατες δηλώσεις του, πατώντας στις επικίνδυνες γραμμές που χάραξαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Όμως, τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας έχουν κοντά ποδάρια και καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος», επισημαίνει ο Δ. Στρατούλης και συμπληρώνει:

Ο αναπληρωτής υπουργός κατηγορεί τον τέως υπουργό Εργασίας ότι έχει βραχυπρόθεσμη μνήμη, σε αντίθεση με τον ελληνικό λαό που θυμάται τη διακυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τη δική του στο χώρο της ασφάλισης και της εργασίας: «Κανένας δε θα ξεχάσει τις πολιτικές του ως υπουργός Εργασίας της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίες οδήγησαν σε κινεζοποίηση της αγοράς εργασίας, εξαφάνιση των συντάξεων, εξαθλίωση του ελληνικού λαού, λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και – εν τέλει- σε διάλυση του κοινωνικού, ηθικού και οικονομικού ιστού της χώρας».

«Τα ψέματα τελείωσαν με την ψήφο και τους αγώνες του ελληνικού λαού και οι ανθρωποκτόνες πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», προσθέτει ο Δ. Στρατούλης και σημειώνει ότι «δυστυχώς, ο κ. Βρούτσης:

  • Ξεχνά, ότι επί υπουργίας του πήρε 150 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση, αντίστοιχα, του ΟΑΕΕ και του ΕΤΕΑ, από τους δύο υπολογαριασμούς του ΑΚΑΓΕ.

  • Μάλλον δε γνωρίζει, αν και ήταν τόσα χρόνια στο πηδάλιο του υπουργείου Εργασίας, ότι το ΑΚΑΓΕ έχει σήμερα 3.052 εκατ. στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ και 562 εκατομμύρια σε δύο υπολογαριασμούς ταμιακής διαχείρισης.

  • Θα πρέπει να μάθει ότι όσον αφορά στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, η δική του απόφαση να καταργήσει θεσμοθετημένους πόρους του, το οδήγησε σε οικονομική καταστροφή και επομένως δεν θα πρέπει να μιλά για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

  • Αγνοεί –μάλλον σκόπιμα και για μικροπολιτικούς λόγους- ότι τα χρήματα που είναι τοποθετημένα στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ δεν μπορούν να αξιοποιηθούν πριν την 1η/1ου/2019».

Καταλήγοντας, στη δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν έχει ακουμπήσει για κάλυψη ελλειμμάτων κύριας και επικουρικής ασφάλισης ούτε ένα ευρώ από τον λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ. Επίσης, δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ από τους δύο υπολογαριασμούς του ΑΚΑΓΕ, που προορίζονται για κάλυψη ελλειμμάτων ασφαλιστικών ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλιση, αν και έχει την νομικοπολιτική δυνατότητα να το κάνει, εάν και εφόσον χρειαστεί».