Οι χώρες με τους πιο αγχωμένους κατοίκους

xores-agxos

xores-agxosΟι καθημερινές μετακινήσεις, η δουλειά, οι ουρές σε καταστήματα και υπηρεσίες είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που προκαλούν στρες στην καθημερινότητά μας, με το Bloomberg να παρουσιάζει τις χώρες όπου το άγχος είναι μεγαλύτερο για τους κατοίκους.

Χρησιμοποιώντας ορισμένες μεταβλητές, μεταξύ των οποίων τα ποσοστά δολοφονιών, η αγοραστική δύναμη, η εισοδηματική ανισότητα, η ανεργία, η διαφθορά, η ρύπανση του αέρα και το προσδόκιμο ζωής, το πρακτορείο ειδήσεων «μέτρησε» το στρες, δημιουργώντας μία κατάταξη με τις χώρες των οποίων οι κάτοικοι κυριεύονται από το περισσότερο άγχος.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε σύνολο 74 χωρών, οι κάτοικοι της Νιγηρίας βιώνουν το εντονότερο στρες, με τους Νορβηγούς στον αντίποδα να δείχνουν να αγχώνονται λιγότερο.

Οι πιο στρεσαρισμένοι κάτοικοι, με βάση την έρευνα, βρίσκονται σε χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Τη Νιγηρία ακολουθεί από κοντά η Νότια Αφρική, ενώ τη δεκάδα με τα περισσότερο αγχωμένα έθνη συμπληρώνουν το Ελ Σαλβαδόρ, η Μογγολία, η Γουατεμάλα, η Κολομβία, το Πακιστάν, η Τζαμάικα και η Βολιβία, με την ΠΓΔΜ να είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στις πρώτες δέκα της κατάταξης.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες, όπου η καθημερινότητα επιβαρύνει λιγότερο τους κατοίκους με άγχος, σύμφωνα με τα κριτήρια της έρευνας, αυτές βρίσκονται κυρίως στην Ευρώπη.

Τη Νορβηγία στη σχετική κατάταξη ακολουθούν το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Γερμανία και ο Καναδάς.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 30η θέση της κατάταξης.

Πηγή: naftemporiki.gr