Σιδηρόδρομος: Παραπληροφόρηση από αυτούς που χρόνια έβαζαν πλάτη για τη διάλυσή του

Με μια «οξεία» ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Γραφείο της Οργάνωσης Σιδηροδρομικών ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται κατά της πλειοψηφίας της ΠΟΣ και κατά όλων όσοι σπέρνουν πανικό, μέσω της παραπληροφόρησης, για το μέλλον του Σιδηρόδρομου.

«Πότε ιδιωτικοποιείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πότε η ΕΕΣΣΤΥ, πότε μας αγοράζουν οι Ρώσοι, πότε οι Κινέζοι, πότε μπαίνουν στη μέση οι Αμερικάνοι, Γάλλοι, Γερμανοί κ.α. ξεδιπλώνεται ένα γαϊτανάκι ενταγμένο στον γενικότερο σχεδιασμό πίεσης της κυβέρνησης, ώστε να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για τις δημόσιες επιχειρήσεις. Μαζί με όλα αυτά, η καθυστέρηση της κυβέρνησης να ορίσει νέες Διοικήσεις (όπως έχει δεσμευτεί) δίνει δικαίωμα σε διάφορους, είτε εντός, είτε εκτός του σιδηροδρόμου, να παίζουν παιχνιδάκια και να εκπληρώνουν παλιά “γραμμάτια” σε βάρος της λειτουργίας του σιδηροδρόμου», σημειώνει και καλεί «όλους τους συναδέλφους οι οποίοι ξέρουμε ότι στην πλειοψηφία τους στήριξαν αυτές τις θέσεις, να παραμείνουν και τώρα μαχητικά προσηλωμένοι στον στόχο για έναν ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο και να μην πιστεύουν στις διάφορες διαδόσεις που κυκλοφορούν οι επιτήδειοι , ούτε να παρασύρονται από τα παιχνιδάκια της πλειοψηφίας της ΠΟΣ η οποία προκηρύσσει στάσεις εργασίας υψώνοντας σαν κύριο ζήτημα το ότι δεν την δέχεται ο υπουργός. Είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια έβαζαν πλάτη για να περνάνε τα σχέδια διάλυσης του σιδηρόδρομου».

Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πλήρως το πρόγραμμα της Οργάνωσης Σιδηροδρομικών και αυτό σκοπεύει να εφαρμόσει, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, υπογραμμίζει και σημειώνει πως «οι νέες Διοικήσεις σε συνεργασία με τους σιδηροδρομικούς θα μπορέσουν να βάλουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το σιδηρόδρομο. Πρόγραμμα που σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Σπίρτζη προς την οργάνωση μας συνοψίζεται στο σύνθημα: ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ».