Υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που καλύπτει τους εργαζομένους στο ΔΕΔΔΗΕ, μεταξύ της διοίκησης της θυγατρικής εταιρείας, του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και προεδρείων Σωματείων-Μελών της. Βάση της νέας ΣΣΕ αποτελεί το κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης που υπεγράφη πρόσφατα στη μητρική εταιρεία, ενώ επιπρόσθετα επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και αφορά στο επίδομα επικινδυνότητας των τεχνικών δικτύων (Τ4/Α).
«Τη νέα ΣΣΕ δεν υπέγραψαν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, μερικά εκ των οποίων είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με στόχο να ακυρωθεί η υπογραφή της. Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τους εργαζόμενους η νέα ΣΣΕ είναι πλέον γεγονός, οι αντεργατικές και αντισυναδελφικές τους συμπεριφορές δεν πέρασαν», σχολιάζει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ).
«Η διάρκεια της ΣΣΕ είναι τριετής και η υπογραφή της είχε ως αποτέλεσμα οι “Κασσάνδρες” να διαψευσθούν, τα σχέδιά ορισμένων να μην περάσουν και η σπίλωση του Συνδικάτου να αποτύχει. Οι εργαζόμενοι κέρδισαν, τηρουμένων των αναλογιών μέσα στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που ζει η χώρα μας και το σύνολο των εργαζομένων», προσθέτει.
Όπως προαναφέρθηκε, το περιεχόμενο της νέας Συλλογικής Σύμβασης είναι ακριβώς το ίδιο με το περιεχόμενο της Συλλογικής Σύμβασης της ΔΕΗ που υπογράφηκε στις 27-2-2015, συν την οριστική επίλυση του επιδόματος επικινδύνου εργασίας στην κατηγορία Τ4Α, όπου επαναχορηγείται πλέον σε όλους τους εργαζομένους της κατηγορίας ανεξαρτήτως αν υπάγονται στο καθεστώς των ΒΑΕ και ΥΒΑΕ.
Είναι μια Σύμβαση, σύμφωνα με την ΕΤΕ/ΔΕΗ, η οποία έχει ως βασικούς άξονες:
- Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
- Την αποτροπή μειώσεων σε κλιμάκια και επιδόματα
- Τη συνεχή καταβολή των μισθολογικών κλιμακίων
Μετά την ολοκλήρωση της ΣΣΕ στο ΔΕΔΔΗΕ, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η αντίστοιχη Σύμβαση θα υπογραφεί και στον ΑΔΜΗΕ, ώστε να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί σε όλο τον Όμιλο ΔΕΗ το περιεχόμενο της νέας ΣΣΕ και να σταματήσει η ομηρία των 10.000 εργαζομένων, όπως έχει καταγγείλει σχετικά, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.