22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το ΦΕΚ με την ΠΝΠ για τα διαθέσιμα των δημόσιων φορέων, ΟΤΑ

Πρόσφατα

diathesima-fek-pnpΑριθμό φύλλου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πήρε η κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος».


«Στην παραπληροφόρηση – και δη τη σκόπιμη – υπάρχουν κάποια όρια»

Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχολιάζοντας δημοσίευμα των «Νέων» (28/4/2015) που φέρει την κυβέρνηση να έχει «ειδοποιήσει» φίλα προσκείμενους δημάρχους και περιφερειάρχες πριν την έκδοση της ΠΝΠ για τα αποθεματικά των ΟΤΑ, σημείωναν ότι «η κυβέρνηση συνολικά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ειδικότερα συζητά θεσμικά με τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, χωρίς καμία απολύτως διάκριση σε “ημετέρους” και μη. Το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση της έκδοσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των ΟΤΑ, για την οποία τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ) ενημερώθηκαν επίσημα και συντεταγμένα, τόσο από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα όσο και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

«Αντί να διασπείρονται ανακρίβειες», υπογράμμιζαν, «όποιος έχει στοιχεία για μία έστω περίπτωση δημάρχου ή περιφερειάρχη φίλα προσκείμενου στην κυβέρνηση που να “τακτοποίησε” τα οικονομικά του δικού του Δήμου ή Περιφέρειας τις μέρες αυτές, ώστε να αποφύγει τη μεταφορά των διαθεσίμων του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ας τα παρουσιάσει».

«Στην παραπληροφόρηση – και δη τη σκόπιμη – υπάρχουν κάποια όρια. Όσο κι αν μερικοί αρνούνται να το πιστέψουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σε ό,τι μας αφορά, η κυβέρνηση δεν παίζει εν ου παικτοίς», τόνιζαν.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις