Καταγγελία: Άλλοι 13 εργαζόμενοι στον καιάδα της ανεργίας, με ευθύνη της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Το ΜΕΤΑ νομού Θεσσαλονίκης καταδικάζει την απόλυση δεκατριών (13) εργολαβικών εργαζόμενων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Για μια ακόμα φορά (μετά τις απολύσεις του 2012), συνυπεύθυνες είναι και οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, όπου με πρόσχημα την υποχρηματοδότηση του γίνονται οι σκληρότεροι εργοδότες.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ, μετά την μεγάλη απεργία τους στα τέλη του 2012, που τελείωσε με εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο και καταδίκη αυτών, αντί να δικαιωθούν (οι διεκδικήσεις τους αφορούσαν σε οκτάωρη συνεχή απασχόληση), το μεγαλύτερο μέρος τους απολύθηκε. Αποτέλεσμα άνθρωποι που δουλεύαν σχεδόν τρεις δεκαετίες, ξαφνικά, κρίθηκαν ακατάλληλοι (!!!) και βρέθηκαν στο δρόμο. Αποτέλεσμα, πλέον, εργολαβικοί εργαζόμενοι απολυμένοι και εργολάβοι πιο αποθρασυμένοι από ποτέ!!!

Το ΜΕΤΑ νομού Θεσσαλονίκης απαιτεί από τη Πρυτανεία την άμεση επαναπρόσληψή τους, καθώςκαι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, έτσι όπως εκφράστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια των αγώνων τους: δηλαδή την συνεχή οκτάωρη απασχόληση τους καθώς και την απόκτηση άμεσης σχέσης εργασίας με το Πανεπιστήμιο, ώστε να παύσει η κερδοσκοπία των εργολάβων σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και του πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Από τη Γραμματεία του ΜΕΤΑ νομού Θεσσαλονίκης