18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κάνουν επίσχεση εργασίας, αλλά η «GRECOLIO ΕΠΕ» τους δήλωσε στο «ΕΡΓΑΝΗ» ως οικειοθελώς παραιτηθέντες

Πρόσφατα

ergani2Για «αντεργατικές και παράνομες μεθοδεύσεις» κατηγορεί το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας (ΕΚΛΒ)την εταιρεία γενικού εμπορίου τροφίμων «GRECOLIO ΕΠΕ», απέναντι στους 7 εργαζόμενους που πριν ένα προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, αφού η εταιρεία δεν τους πλήρωνε. Όπως καταγγέλλει, παρά το ότι κανείς από τους εργαζομένους «δεν υπέγραψε καμιά αποχώρηση ούτε κανένα άλλο έγγραφο», η εταιρεία ψευδώς έχει βάλει στο «ΕΡΓΑΝΗ» οικειοθελή παραίτησή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν ούτε επίδομα ανεργίας.

Η εργοδοσία, αναφέρει το ΕΚΛΒ, με εξώδικο κάλεσε τους εργαζόμενους να επανέλθουν στη δουλειά και αυτοί ανταπάντησαν «πλήρωσε μας τα δεδουλευμένα και γυρνάμε στη δουλειά». Στην τριμερή που ακολούθησε, η Επιθεώρηση Εργασίας Πρέβεζας κάλεσε την εταιρεία, που δεν προσκόμισε κανένα παραστατικό πληρωμής τους, να τους πληρώσει γιατί η επίσχεση τους ήταν καθόλα νόμιμη.

Οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στον ΟΑΕΔ για να πάρουν το επίδομα ανεργίας. Εκεί «διαπίστωσαν ότι η εταιρεία συμφερόντων “Π. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ” και “ΝΑΣΤΟΥΛΗ”, είχε αναρτήσει στο πληροφοριακό ηλεκτρονικό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗΣ” την “οικειοθελή” παραίτηση και των 7 εργαζομένων , με αποτέλεσμα ο ΟΑΕΔ να μην τους χορηγεί επίδομα ανεργίας!!!», λέει το ΕΚΛΒ.

Και προσθέτει: «Η εργοδοσία προχώρησε στην άθλια αυτή ενέργεια που όχι μόνο δεν πληρώνει ενός χρόνου δεδουλευμένα , αλλά με την ψεύτικη δήλωση στο “ΕΡΓΑΝΗ” εκδικείται τους εργαζόμενους που ζήτησαν τον ιδρώτα τους, μην επιτρέποντάς τους το πενιχρό επίδομα ανεργίας».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις