7.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Όταν έχεις «χρυσό» θράσος, γίνεσαι «κερδοσκόπος» για ψηφουλάκια

Πρόσφατα

nd-eldoradoΕίκοσι επτά βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών και πολλοί που ψήφισαν τα μνημόνια που έφεραν την καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων και την εξαθλίωση των πολιτών, κατέθεσαν Επίκαιρη Ερώτηση τους για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με θράσος που περισσεύει, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αδιαφορούν επιδεικτικά για το μέλλον των εργαζομένων που θα μείνουν στον δρόμο (σ.σ.: έχουν ξεχάσει πόσους έστειλαν στον καιάδα της ανεργίας και στην αυτοκτονία με το «ναι» τους στα μνημόνια), εάν ακυρωθεί η επένδυση.

Οι βουλευτές της ΝΔ «χρεώνουν» στην κυβέρνηση και στον Π Λαφαζάνη πως «παρακολουθούν αμέριμνοι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της κοινωνίας (σ.σ.: έχουν «ξεχάσει» τις νυχτερινές επιδρομές των ΜΑΤ στα σπίτια των κατοίκων στις Σκουριές και τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας), αφού πρώτα τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους τροφοδότησαν την κοινωνική σύρραξη εξαιτίας της οποίας ο κίνδυνος να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από ένα ανεξέλεγκτο ατύχημα είναι πλέον ορατός (σ.σ.: στο σημείο αυτό, ευθέως εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους πολίτες)».

Και συμπληρώνουν: «Ενώ η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ενεργούν ωσάν να φέρουν το μονοπώλιο της ευαισθησίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ξεχνούν- ή επιλέγουν να προσποιούνται ότι δεν το γνωρίζουν- πως αν η Eldorado Gold αποχωρήσει από την επένδυση, όπως έχει προειδοποιήσει ότι θα κάνει με χρονικό ορίζοντα την 28η Απριλίου, τότε θα επέλθει η μέγιστη καταστροφή για το περιβάλλον (σ.σ.: εδώ πολλά θαυμαστικά, καθότι -ως γνωστόν- μέχρι τώρα η επένδυση χρυσού έχει… ωφελήσει το περιβάλλον, για αυτό και αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής, που το θέλουν… μολυσμένο)». 


adonis-agonizomenos

Συγκέντρωση με… σπόνσορες!!!

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν.

Τη συγκέντρωση υποστήριξαν με θέρμη τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, και ειδικά τα κανάλια (σ.σ.: συστηματικά έχουν αποκρύψει και καταγγείλει τις συγκεντρώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στις Σκουριές), με συνεχείς ανταποκρίσεις, ενώ για πρώτη φορά ο Αδ. Γεωργιάδης έδωσε το «παρών» σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είχαν αποχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα μπλόκα τους και αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 16 Απριλίου, οπότε και μετέβησαν στην Αθήνα σε κομβόι 82 λεωφορείων!

«Επιδίωξή μας πλέον είναι να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα μείνουμε στην Αθήνα όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί λύση» ανέφερε στο in.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική Γιώργος Χατζής. «Ήρθαμε εδώ να διαδηλώσουμε ειρηνικά για τη δουλειά μας», δήλωσε ένας εκ των μεταλλωρύχων και πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία. «Φάγαμε κυνηγητό, διωγμό, γιατί; Για την εργασία. Πού ήταν το μεμπτό;», διερωτήθηκε. Το “παρών” δίνουν και τα κανάλια με εκτεταμένα ρεπορτάζ και συνδέσεις με τη συγκέντρωση, παρότι έχουν.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις