16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δε θεωρούν «αστείο» οι πολίτες την κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ στα νοσοκομεία

Πρόσφατα

Σχόλιο του ΜΕΤΑ Υγειονομικών για την απαξίωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ της σημασία της νίκης του υγειονομικού κινήματος και της κοινωνίας, αναφορικά με την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία:

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, πριν από μερικές ημέρες, αναφέρθηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκου στον ΣΚΑΪ, όπου απαξίωσε τη σημασία της κατάργησης της είσπραξης του 5ευρου από τα ταμεία των νοσοκομείων, με το επιχείρημα πως τη στιγμή που οι πολίτες πλήρωσαν για τα φάρμακα το 2014 ένα δισ. ευρώ, είναι αστείο να συζητάμε για την κατάργηση του 5ευρου που κόστιζε μόνο 50 εκατ. ευρώ το χρόνο. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, οι πολίτες δε συμμερίζονται την άποψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάργηση αυτού του μνημονιακού χαρατσιού.

Σε ρεπορτάζ περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών για το θέμα, οι πολίτες απαντούν πως είναι πολύ θετική και σημαντική η κατάργηση του 5ευρου, ειδικά σε εποχές που όλη η κοινωνία δοκιμάζεται οικονομικά μετά την πενταετή εφαρμογή των μνημονίων.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ πατώντας ΕΔΩ
  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ CHANEL πατώντας ΕΔΩ
  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV πατώντας ΕΔΩ

Είναι πραγματικά λυπηρό που ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, με την αμέριστη στήριξη και της ΔΑΚΕ (λειτουργούν πλέον ως μία παράταξη), αντί να παρουσιάσει την κατάργηση αυτού του μνημονιακού χαρατσιού ως μία πρώτη νίκη του υγειονομικού κινήματος και των κινημάτων της κοινωνίας που χρειάζεται να έχει συνέχεια με νέους αγώνας, επέλεξε την απαξίωση για καθαρά μικροκομματικούς λόγους λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΝΔ και όχι ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

Είναι βέβαιον ότι το υγειονομικό κίνημα έχει την πείρα και δε θα παραπλανηθεί από τις χαιρέκακες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, θα αξιολογήσει αυτή την πρώτη νίκη και θα συνεχίσει τους αγώνες για την κατάργηση όλων των μνημονιακών περιορισμών και χαρατσιών στην υγεία, για την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή, για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο ΕΣΥ, για την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό και χρηματοδοτήσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις