15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΟΙΕΛΕ: Να ελεγχεί άμεσα το ζήτημα της ανάκλησης διορισμού εκπαιδευτικού με το πλαστό πτυχίο

Πρόσφατα

plastos-titlosΔίδασκε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ιδιοκτησίας κορυφαίου στελέχους του ΣΙΕΙΕ

Νέες, πολύ μεγάλες διαστάσεις παίρνει το ζήτημα της υπόθεσης της ανάκλησης διορισμού «εκπαιδευτικού» από ιδιωτικό σχολείο ιδιοκτησίας κορυφαίου στελέχους του ΣΙΕΙΕ (σ.σ.: του Συλλόγου των σχολαρχών). Όπως αποκαλύπτει η ΟΙΕΛΕ, «η μελέτη των πρόχειρων πρακτικών και των συνοδευτικών εγγράφων της συνεδρίασης ανέδειξε σοβαρά ζητήματα νομιμότητας που αφορούν τόσο τους υπεύθυνους του σχολείου, όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εξέδωσαν διοριστήριο στον εν λόγω».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, αν και ο εκπαιδευτικός ενεγράφη (με πλαστό τίτλο – φωτογραφία) στην επετηρίδα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών τον Φεβρουάριο του 2014, το σχολείο του τον απασχολούσε χωρίς διοριστήριο επί 5 ολόκληρους μήνες, από το Σεπτέμβριο του 2013!

Επιπροσθέτως, «η Διεύθυνση Α Αθήνας, παρανόμως, τον διόρισε αναδρομικά, όχι από το Φεβρουάριο του 2014 που ενεγράφη στην επετηρίδα, αλλά από το Σεπτέμβριο του 2013 δημιουργώντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο υπέρ των παράνομων διορισμών χωρίς τη νόμιμη διαδικασία και χωρίς τα τυπικά προσόντα! Προκύπτει, επίσης, μέγα θέμα για την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας που ενέγραψε τον εν λόγω στην επετηρίδα ιδιωτικών εκπαιδευτικών με πλαστό τίτλο σπουδών».

Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με σημερινό της έγγραφο προς το ΠΥΣΔΕ Α’ Αθήνας, ζητεί την έναρξη επείγοντος ελέγχου για να καταλογιστούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε όσους έχουν εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις