18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποχώρησαν καθηγητές και εργαζόμενοι από το υπό κατάληψη κτήριο του ΑΠΘ

Πρόσφατα

katalipsi-apthΑποχώρησαν όλοι οι καθηγητές και εργαζόμενοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο τελεί υπό κατάληψη από ομάδα περίπου 50 ατόμων- μελών των «Αναρχικών Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας», που ζητούν «κατάργηση των τρομονόμων, των κουκουλονόμων, της βίαιης λήψης DNA και των φυλακών Τύπου Γ’».

Από το κτήριο αποχώρησαν όλοι οι καθηγητές και εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος.

Οι καταληψίες προτίθενται να παραμείνουν στο κτήριο έως το απόγευμα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, από τον Σύλλογο Φοιτητών Φιλολογίας, με αιτήματα να ανακληθεί το νέο πρόγραμμα σπουδών και να κατοχυρωθεί η παιδαγωγική επάρκεια για όλους.

ΕΚΠΑ: Πλήγμα στο δημόσιο πανεπιστήμιο η συνεχιζόμενη κατάληψη στην Πρυτανεία

Στην Αθήνα, «καμπανάκι» για τα «σημαντικά προβλήματα» που προκαλεί στη λειτουργία του Ιδρύματος η συνεχιζόμενη κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ, από ομάδα αντιεξουσιαστών, κρούουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου με ανακοίνωσή τους.

Όπως αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές, «η απαράδεκτη αυτή ενέργεια» που πραγματοποιείται με «αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα» πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά.

«Η συνεχιζόμενη αδυναμία λειτουργίας του Κεντρικού Κτηρίου δημιουργεί πλέον σημαντικά προβλήματα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, όπως τις πληρωμές των εργαζομένων, την εκπαιδευτική διαδικασία, τις νομικές και δικαστικές υποθέσεις, τις υποθέσεις προς Εθνικούς και Διεθνείς φορείς», τονίζουν, σημειώνοντας μάλιστα ότι «παρά το γεγονός ότι έχουμε προβεί από τριημέρου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεν έχει προκύψει καμία λύση του προβλήματος».

Σημειώνεται ότι το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στον χώρο των Προπυλαίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις