9.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Η στιγμή με τη δολοφονική επίθεση των φασιστών κατά του γιατρού Δ. Μακρέα (βίντεο, ηχητικό)

Το βίντεο είναι η στιγμή της πισώπλατης δολοφονικής επίθεσης στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

Ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων, χωρισμένων σε ομάδες, σε επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ τους, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση προπηλακίζοντας μετανάστες. Στη συνέχεια και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συμπλοκή, ούτε καν λεκτική, στοχοποίησαν το Δ. Μακρέα και του επιτέθηκαν. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε τρεις είναι πλημεληματικού βαθμού, σωματική βλάβη.

Από τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα που οδηγούν στη καταγγελία προσπάθειας συγκάλυψης του περιστατικού από τη μεριά της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας, κάτι που καταγγέλλει και η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της.

Η δικογραφία έχει τόσα κενά, όσες υποψίες γεννά:

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και τι έγινε με το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες;

Έγινε έλεγχος και ποια τα ευρήματα από το αυτοκίνητο;

Πώς οδηγήθηκε η αστυνομία στους δράστες;

Πού, πότε, και από ποιον συνελήφθησαν ή προσήχθησαν;

Γιατί από τη δικογραφία λείπουν βασικότατα στοιχεία όπως τα βίντεο των καταστημάτων -ανάμεσά τους και το παρόν, το οποίο κατασχεθεί από την αστυνομία και βρίσκεται στα χέρια της- και βασικές μαρτυρίες;

Γιατί βασικοί μάρτυρες που πήγαν να καταθέσουν απετράπησαν από την αστυνομία;

Γιατί, ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες για μεγαλύτερη ομάδα και για χαρακτηριστικά οργανωμένης φασιστικής επίθεσης, δεν έγινε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα η έρευνα έκλεισε σε λίγες ώρες;

Ποια η σχέση των κατηγορουμένων με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή;

youtube-meta-video

 


Μακρέας: «Ήταν ενέδρα, όχι συμπλοκή!»

Αυτό κατήγγειλε, μιλώντας «στο Κόκκινο», για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε έξω από το Στέκι Μεταναστών Χανίων, ο Δ. Μακρέας παράλληλα λόγο για απόπειρα της αστυνομίας να συγκαλύψει την υπόθεση.

Όπως δήλωσε, είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους, προκειμένου να αποτύχει η απόπειρα συγκάλυψης από την αστυνομία της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε. Σε αντίθεση με την προσπάθεια, όπως είπε, να παρουσιαστεί η υπόθεσή του στο πλαίσιο μιας συμπλοκής, η επίθεση που δέχτηκε έγινε συντονισμένα από 3-4 άτομα, τη στιγμή που περπατούσε με τη σύζυγό του προς το αυτοκίνητό του.

Ο Δ.Μακρέας αναγνώρισε δύο από τα άτομα που του επιτέθηκαν, σημειώνοντας μάλιστα πως ο ένας μένει σε απόσταση 40 μέτρων από το ιατρείο που δουλεύει και τον γνώριζε καθώς έγραφε φάρμακα στον πατέρα του. «Οι δράστες είναι γνωστοί στα Χανιά για την τραμπούκικη και φασιστοειδή συμπεριφορά τους», είπε.

Νωρίτερα, η συνήγορος του Δ.Μακρέα, Βούλα Γιαννακοπούλου, είχε καταγγείλει στο www.stokokkino.gr ότι η αστυνομία εκφόβισε αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να μην καταθέσουν και συγκρότησε τη δικογραφία με βάση μαρτυρίες ψευδομαρτύρων της υπεράσπισης.

Η δίκη των 3 ατόμων που έχουν συλληφθεί για την επίθεση και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα γίνει την Πέμπτη, 2 Απριλίου, στις 11 π.μ.

  • ΕΔΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ Δ. ΜΑΚΡΕΑ

Πηγές: stokokkino.gr, Steki Chania

Παρόμοια Άρθρα