10.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Εκλογές για ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εκλογική Διακήρυξη – υποψήφιοι ΜΕΤΑ Δ. Καλλιθέας

meta-KALLI8EA-PORTOKALI-panoΣυναδέλφισσες- Συνάδελφοι… Στις 6 και 7 του Απρίλη γίνονται οι εκλογές στο Σύλλογό μας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα γίνει 27-30/4/2015 στην Αθήνα.

Το επικείμενο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους και για την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μας. Ο λαός και οι εργαζόμενοι με τη πάλη τους και με τη ψήφο τους στις 25 Γενάρη κατάφεραν να διώξουν τις τροϊκανές κυβερνήσεις που τα τελευταία πέντε χρόνια ισοπέδωσαν κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα.

Με την ευρεία υποστήριξή του στην Αριστερά, ο λαός απαίτησε και απαιτεί την εφαρμογή μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής. Την κατάργηση ολόκληρου του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την άμεση επαναφορά των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι, τη κρατικοποίηση – εθνικοποίηση των τραπεζών , το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού και του τόπου.

Στον αγώνα αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά με την προϋπόθεση ότι θα ανασυγκροτηθεί σε ταξική κατεύθυνση, κάνοντας παρελθόν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με όποιο προσωπείο και αν εκφράζεται, κάνοντας παρελθόν τον «κοινωνικό εταιρισμό», τον παραγοντισμό και το βόλεμα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης των αιτημάτων που διαμόρφωσε το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα την προηγούμενη περίοδο. Τα θεωρούμε ως το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει στην αφετηρία μιας διαφορετικής πορείας, που θα οδηγεί όχι στην επιστροφή στην προ μνημονίου εποχή, αλλά στην αρχή μιας νέας πορείας για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Στο προηγούμενο συνέδριο η ΠΑΣΚΕ (ΔΗΜ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ) και ΔΑΚΕ απέκλεισαν 18 συλλόγους από την συμμετοχή τους σε αυτό εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του ήρθε στο συνέδριο έχοντας προσχεδιάσει την αποχώρηση του, όχι μόνο από τις εργασίες του συνεδρίου αλλά και από την ομοσπονδία διευκολύνοντας την ΠΑΣΚΕ να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στα όργανα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να τη λειτουργήσει ως τσιφλίκι της.

Οι κινήσεις τους αυτές συνέβαλαν ως προς την οργανωτική διάσπαση της Ομοσπονδίας, μειώνοντας σημαντικά την δυναμική της μπροστά στους αγώνες που κληθήκαμε να δώσουμε άμεσα και που δεν έπρεπε να περισσεύει κανένας.

Οι δυνάμεις της ΑΣΚ-ΟΤΑ (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ) δώσαμε μάχη για να αποτρέψουμε αυτή την αρνητική εξέλιξη. Προσπαθήσαμε να αποκαλύψουμε στο συνέδριο τους πραγματικούς λόγους που οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αλλά και το ΠΑΜΕ οδηγούν το κίνημα σε διάσπαση. Καταθέσαμε προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου που μας οδηγούσαν. Υπερασπιστήκαμε τον ταξικό χαρακτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος και την ενότητα του κλάδου.

Βρήκαμε τοίχο άρνησης γιατί τα σχέδια τους ήταν άλλα.

Η παράταξή μας μέσα από τις γραμμές του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος θα στηρίξει και θα συνεχίσει να παλεύει στην πρώτη γραμμή των αγώνων αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που είναι σε όφελος των εργαζομένων, του λαού και της χώρας και θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια υπαναχώρησης ή σε ενέργειες και μέτρα που θα έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα, τις διεκδικήσεις και τις θέσεις του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Εμείς με γνώμονα αυτά τα συμφέροντα θα κρίνουμε τα όποια μέτρα και τις αποφάσεις που θα παίρνει κάθε φορά η νέα κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη ένταση για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές της μνημονιακής βαρβαρότητας αποκρούοντας και καταδικάζοντας τους εκβιασμούς που ασκούνται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Διεκδικούμε άμεσα:

  • Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

  • Επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων.

  • Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας, του νόμου για την αξιολόγηση

  • Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής και ενοικιαζόμενης εργασίας.

  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (ΚΔΑΠ , ΒΣΣ κ.λπ.). Στελέχωση των Δήμων με μόνιμο προσωπικό

  • Κατάργηση των ΚΟΙΝΣΕΠ και των εταιρειών που υποκαθιστούν τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

  • Άμεση επανακατάταξη των Δημοσίων Υπαλλήλων σε μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική προϋπηρεσία.

  • Αποκατάσταση της δικαιοσύνης στο Πειθαρχικό πλαίσιο Να καταργηθούν συνολικά οι μνημονιακοί νόμοι που διαμόρφωσαν το αυταρχικό πλαίσιο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους (Ν.4057/2012 και παράγραφος Ζ του Ν.4093/12).

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Γρίβα

Μαρίνα

Δημητρακόπουλος

Νικόλαος

Δημητριάδης

Χαράλαμπος

Θεολόγου

Ανδρέας

Κατσουρός

Μάριος

Κισκύρας

Στέλιος

Κυριακάκη

Χαρά

Μάντης

Κωνσταντίνος

Πανάγος

Χρήστος

Τσούρου

Θεοκλία (Τέτη)

Παρόμοια Άρθρα