21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το υπ. Υγείας να βάλει τέλος στις διώξεις συνδικαλιστών και τα ρουσφέτια των διοικητών των νοσοκομείων

Πρόσφατα

imeteros-mple1Με αφορμή την κλήση σε ΕΔΕ συνδικαλιστή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Τους τελευταίους μήνες, αλλά κυρίως λίγο πριν αλλά και μετά από τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, αρκετές διοικήσεις νοσοκομείων έχουν επιδοθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να «βολέψουν» τα «δικά τους παιδιά», τοποθετώντας τα μέσω αναθέσεων σε θέσεις ευθύνης.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτές οι αναθέσεις γίνονται χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο, έρχονται σε αντίθεση ακόμα και με στοιχεία όπως η προϋπηρεσία και τα ουσιαστικά προσόντα όσων τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης, ενώ το μοναδικό στοιχείο που κυριαρχεί είναι είτε η κομματική ένταξη στα μνημονιακά κόμματα είτε οι προσωπικές διασυνδέσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Δεν λείπουν βεβαίως και εξυπηρετήσεις, μέσω κυρίως αποσπάσεων αλλά και μεταθέσεων σε «ημετέρους», που έγιναν κυρίως λίγο πριν αλλά και αμέσως μετά τις εκλογές

Απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις, έχουν ταχθεί αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις, έχουν καταγγείλει αυτές τις ρουσφετολογικές αποφάσεις και έχουν απαιτήσει την ανάκλησή τους.

Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις παρά την αντίδραση σε τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, όχι μόνο δεν αποσύρονται αυτές, αλλά οι καταγγέλλοντες βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να διωχθούν πειθαρχικά, γιατί διεκδικούν το αυτονόητο.

Τελευταίο, όχι όμως και μοναδικό όπως καταγγέλλει η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», είναι η διενέργεια ΕΔΕ και η κλήση σε αυτή ενεργούς συνδικαλιστικού στελέχους και για χρόνια μέλους του ΔΣ του Σωματείου, επειδή κατήγγειλε τέτοιες προκλητικές αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του απαιτεί να μπει τέρμα στο ρουσφέτι και την αναξιοκρατία.

Ανεξάρτητα από την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας αυτή την ώρα να βάλει φρένο σε αυτές τις προκλητικές αποφάσεις και να δώσει εντολή να σταματήσουν οι διώξεις σε όσους αντιδρούν.

Η δημοκρατία και η ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων θα περάσει τις πύλες των Νοσοκομείων είτε το θέλουν οι μνημονιακοί διοικητές είτε όχι. Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών με την αποφασιστικότητα και τους αγώνες τους θα την επιβάλλουν στην πράξη.

Διαβάστε τη τη σχετική ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελισμού:


Νέα προκλητική πειθαρχική πολιτική δίωξη στον Ευαγγελισμό απ’τη μνημονιακή Διοίκηση που παραμένει ακόμα στη θέση της!

Το τελευταίο δίμηνο στη ναυαρχίδα του ΕΣΥ -στο νοσοκομείο ‘’Ευαγγελισμός’’- η διορισμένη μνημονιακή διοίκηση σε συνεργασία με διοικητικά στελέχη που βρίσκονται στις θέσεις τους με ανάθεση, συνεχίζουν να παίρνουν αντιδημοκρατικές αποφάσεις, προκαλούν και δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του μεγαλυτέρου νοσοκομείου της χώρας. Αν και ο λαός μας με τον αγώνα και τη ψήφο του έδιωξε τα μνημονιακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα  και κυβέρνηση επιζητώντας μια άλλη πολιτική αλλά και ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, φαίνεται ότι κάποιοι ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί!

Γι’ αυτές τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις της Διοίκησης Ευαγγελισμού, το σωματείο (ΣΕΝΕ) αλλά και άλλοι συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς, έχουν προβεί σε επαναλαμβανόμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας και οξείες δημόσιες καταγγελίες  με Δελτία Τύπου και συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ηλεκτρονικό τύπο, ραδιόφωνα και ΜΜΕ ασκώντας κριτική σε πράξεις τους, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα!

Το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι η επιχείρηση δίωξης σε δραστήριο εργαζόμενο του σωματείου, επί χρόνια συνδικαλιστή , πρώην μέλος του ΔΣ του ΣΕΝΕ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με την κλήση του σε ΕΔΕ. Συγκεκριμένα η διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στέλεχος της ΔΑΚΕ, εγκαλεί τον συγκεκριμένο συνάδελφο γιατί κατήγγειλε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης τις προκλητικές αναθέσεις σε υμετέρους λίγες μέρες μετά τις εκλογές.

Η Διεύθυνση της νοσηλευτικής Υπηρεσίας αντί να δώσει βάρος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, δηλαδή της εντατικοποίησης εξαιτίας της υποστελέχωσης, έχει επιδοθεί σε κυνηγό των δημοσιεύσεων στις ηλεκτρονικές σελίδες σαν Άγκαθα Κρίστι προσπαθώντας έτσι να φιμώσει όσους ασκούν κριτική στις πράξεις της με αδιάσειστα στοιχεία αποκαλύπτοντας  τις προκλητικές της αποφάσεις!

Θέλουν να φιμώσουν όσους ασκούν κριτική, να περιορίσουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες μας, δηλ το οξυγόνο μιας κοινωνίας που σιχάθηκε χρόνια τώρα παρόμοιες πρακτικές δεκαετιών. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι να σιωπήσουμε  γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Η Διοίκηση και ο διοικητής Ευαγγελισμού αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη γιατί όχι μόνο ανέχεται αλλά και συμπράττει σε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές των διοικητικών στελεχών της ΔΑΚΕ Ευαγγελισμού που έχουν στρογγυλοκαθίσει μέσω αναθέσεων σε καίριες Διοικητικές θέσεις και επιδίδονται σε σωρεία προκλητικών πειθαρχικών διώξεων μέσω ΕΔΕ και εκφοβισμών σε εργαζομένους,!

Τα αδιάσειστα στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο από το 2011 αποδεικνύουν πως οι  πρόσφατες επιλεκτικές αναθέσεις προϊσταμένων, που τυχαία κάποιοι είναι «δικά μας Νέοδημοκρατικά παιδιά», δεν είναι καθόλου νόμιμη αφού σκόπιμα παρέκαμψαν εκατοντάδες άξιους εργαζόμενους, χωρίς καμιά νομιμοποίηση, χωρίς δικαιοσύνη, ισονομία, διαφάνεια!

  1. Υπουργείο Υγείας πρέπει τώρα να βάλει φρένο σε αυτή την απαράδεκτη και προκλητική κατάσταση. Καμία ανοχή σε αυτές τις συμπεριφορές δεν μπορεί να υπάρχει από την Κυβέρνηση, γιατί έρχεται σε αντίθεση με τη λαϊκή ετυμηγορία.

Οφείλει τώρα ο υπουργός υγείας κ. Κουρουμπλής να επανεξετάσει όλες  τις αντιδημοκρατικές  αποφάσεις της διοίκησης του Ευαγγελισμού για τις προκλητικές αναθέσεις και να βάλει τέλος στις πειθαρχικές πολιτικές διώξεις που μας γυρίζουν σε σκοτεινές καταδικασμένες εποχές.

Το αίτημα του λαού και των εργαζομένων είναι να ξηλωθεί το μνημονιακό καθεστώς και οι άνθρωποι που το υπηρέτησαν πρέπει να γίνει πράξη στα Νοσοκομεία και στον Ευαγγελισμό. Οι Διοικήσεις και οι μάνατζερ στα Νοσοκομεία αποτέλεσαν τον βασικό βραχίονα αυτού του Μηχανισμού γι αυτό δεν μπορεί ακόμα και σήμερα να παραμένουν στις θέσεις τους.

Ήρθε η ώρα που αυτό το μνημονιακό καθεστώς στα Νοσοκομεία πρέπει να αντικατασταθεί από νέες δημοκρατικές διοικήσεις που θα υπηρετούν την ανόρθωση της διαλυμένης  δημόσιας υγείας  και των δομών της, θα λειτουργούν δημοκρατικά και με διαφάνεια και σε αυτές θα έχουν ουσιαστική συμμετοχή εκπρόσωποι εργαζομένων και φορέων. Νέες διοικήσεις που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και δεν θα είναι υπηρέτες των επιχειρηματικών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων.

Η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελισμού παλεύει αυτή η πολιτική να γίνει πράξη γιατί είναι η εντολή που έδωσε ο Ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Αναδημοσίευση από ygeionomikoi.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις