10.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ενάντια στο ρατσισμό και στο φασισμό, ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις «Μανωλάδες» και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

meta-antifasista21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού

To META συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται σ’ όλη τη χώρα, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, από φορείς και συλλογικότητες, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού, και καλεί όλους, εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργους, συνταξιούχους, μετανάστες, να δώσουν δυναμικό «παρών» και να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτές τις κινητοποιήσεις.

Μετανάστες που βιαίως εκπατρίστηκαν από τις εστίες τους για ένα καλύτερο μέλλον, εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Δύσης στις χώρες τους, πολλές φορές και με τη συνδρομή της χώρας μας, βαφτίστηκαν «λαθραίοι» και αντιμετωπίστηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και από το «ακροδεξιό χέρι» τους, τη Χρυσή Αυγή, με απάνθρωπο τρόπο.

Δέχθηκαν δολοφονικές επιθέσεις, ορθώθηκαν εμπόδια και φράκτες για να εμποδιστεί η είσοδος στη χώρα, χτίστηκαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, χιλιάδες παράνομοι μετανάστες πνίγηκαν στο Αιγαίο (βλ. Φαρμακονήσι), χιλιάδες άλλοι στη χώρα μας -αν και γεννήθηκαν εδώ και είναι νόμιμοι- δεν μπορούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια, ενώ κάποιοι άλλο μέσα σε μια νύχτα έγιναν παράνομοι, επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ένσημα για την ανανέωση της άδειας παραμονής τους.

Και αυτό, την ώρα που στη χώρα μας «φύονται»… Μανωλάδες, όπως οι «ματωμένες φράουλες» στην Ηλεία, ή -και πρόσφατα- η φυλάκιση και η τρομοκρατία με όπλα, προκειμένου να δουλέψουν και να μη μιλήσουν, μεταναστών από επιχειρηματία στην Ερύμανθο Αχαΐας. Δεν είναι, άλλωστε, μακριά και το περιστατικό, με τη ρατσιστική αντιμετώπιση που δέχθηκε μετανάστρια, με ελληνική υπηκοότητα, από αστυνομικούς και ελεγκτές της ΕΘΕΛ.

Υποχρέωση της νέας κυβέρνησης είναι να βάλει οριστικό τέλος στην απάνθρωπη μεταχείριση των αδυνάτων και των μεταναστών, στο τσαλαπάτημα των στοιχειωδέστερων ανθρώπινων δικαιωμάτων, στη γενικευμένη αίσθηση ατιμωρησίας, στη φασιστικοποίηση στα Σώματα Ασφαλείας  και  σε κάθε δημόσια υπηρεσία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι και όλες μας πως Έλληνες και ξένοι εργάτες  αντιμετωπίζονται από το Κεφάλαιο ως το ένα και το αυτό: φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το οποίο χρησιμοποιείται για την αύξηση του πλούτου. Το Κεφάλαιο δε βλέπει χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, παρά μόνον φθηνά εργατικά χέρια. Και αυτό προσπάθησαν να επιβάλουν δανειστές και μνημονιακές κυβερνήσεις στη χώρα μας, με την ένθερμη υποστήριξη πολλών εγχώριων φερέφωνών τους, τόσο από την πολιτική όσο και από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, λοιπόν, το ΜΕΤΑ ενώνει τη φωνή του με αυτή των μεταναστών και των προσφύγων και διεκδικεί όλα όσα τους έκλεψαν δανειστές και μνημονιακές συγκυβερνήσεις: ελευθερία, αξιοπρέπεια, δουλειά και όχι εκμετάλλευση.

Λουκέτο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
STOP στη δίωξη των πολιτικών προσφύγων.
Άσυλο και χαρτιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά
Λέμε όχι στο φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Γραφείο Τύπου ΜΕΤΑ, 20-03-15

Παρόμοια Άρθρα