11.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Δ. Πειραιά, 17 Μάρτη: Ενισχύουμε – Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πρόσφατα

Η Εκλογική Διακήρυξη

Συναδέλφισες και συνάδελφοι…Tην Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Σταθμό Αυτοκινήτων (Γκαράζ) της οδού ΡΕΤΣΙΝΑ 45, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ (απαραίτητα το βιβλιάριο ασθενείας και η ταυτότητα).

Τόσο η χρονική περίοδος αλλά πολύ περισσότερο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι εκλογές, τις καθιστούν πολύ πιο κρίσιμες από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας καθώς και η ψήφος τους την 25η Γενάρη 2015 ανέτρεψαν την υπόδουλη στους δανειστές κυβέρνηση και έφεραν την ελπίδα και την αισιοδοξία ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Η υλοποίηση των δεσμεύσεων και εξαγγελιών της κυβέρνησης ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων για να συνεχίσουν να παλεύουν για την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων και θα ανατροφοδοτήσει ξανά τις αξίες της αλληλεγγύης και του αγώνα, ενάντια στην ιδιώτευση, την ανάθεση, την αποστράτευση και την ηττοπάθεια για να διεκδικήσουν πιο βαθιές αλλαγές και ανατροπές, υπέρ των δυνάμεων της εργασίας.

Εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ανάγκη άμεσης υλοποίησης αυτών των δεσμεύσεων, τις θεωρούμε ως το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει στην αφετηρία μιας διαφορετικής πορείας, που θα οδηγεί όχι στην επιστροφή στην προ μνημονίου εποχή, αλλά στην αρχή μιας νέας πορείας για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Στον αγώνα αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά με την προϋπόθεση ότι θα ανασυγκροτηθεί σε ταξική κατεύθυνση, κάνοντας παρελθόν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με όποιο προσωπείο και αν εκφράζεται. Κάνοντας παρελθόν τον «κοινωνικό εταιρισμό», τον παραγοντισμό και το βόλεμα.

Με τα κριτήρια αυτά αντιμετωπίζουμε τις εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στο Δ.Σ του Σωματείου αλλά και Αντιπροσώπων για το 43ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πιστεύουμε πως τώρα είναι ιστορική ευκαιρία για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την επανάκτηση του ταξικού του χαρακτήρα.

Σήμερα, πολύ περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες, χρειαζόμαστε συνδικαλιστικό κίνημα μαχητικό που θα υπερασπίζει και θα διεκδικεί για τον εργαζόμενο, μακριά από τη λογική της ανάθεσης και της αναποτελεσματικότητας των αγώνων που καλλιέργησαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Χρειαζόμαστε συνδικαλιστικά στελέχη που θα προσφέρουν στο κίνημα ανιδιοτελώς που δεν βάζουν μπροστά το προσωπικό ή το παραταξιακό συμφέρον, αλλά την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συνδικαλιστικές ηγεσίες που πλειοψήφησαν την προηγούμενη περίοδο και λειτούργησαν αυταρχικά με ιδιοκτησιακή λογική, μετατρέποντας τα συνδικάτα σε «τσιφλίκι» τους, πρέπει να καταδικαστούν.

Όπως και οι ηγεσίες που λειτούργησαν διασπαστικά αποκλείοντας Σωματεία και δημιουργώντας εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων προκειμένου να διατηρήσουν την ηγεμονία τους στον κλάδο, επίσης πρέπει καταδικαστούν.

Παλεύουμε για μια Ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που θα συμβάλει στην ενότητα και θα σταματήσει τις αποσχιστικές τάσεις από τις τάξεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θέλουμε μια Ομοσπονδία που να οργανώνει μαζικούς αγώνες σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων και επιπλέον να επιδιώκει την κοινή δράση με τους δημότες χτίζοντας ευρύτερα μέτωπα, μακριά από λογικές συμβιβασμού, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να παλεύει στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, όχι μόνο για να πάρει πίσω ό,τι έχασε στα χρόνια της μονομερούς πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, αλλά και για τη διεύρυνση των εργατικών-συνδικαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καθώς και για την πλήρη ιστορική δικαίωση των αγώνων της εργατικής τάξης για την κοινωνική απελευθέρωση.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Όπως προαναφέραμε και οι συνθήκες που διεξάγονται οι εκλογές του Σωματείου στο χώρο μας είναι ιδιαίτερες, καθώς αυτή τη φορά πέρα του συμβιβασμού με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τις επιλογές της απερχόμενης συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, το βόλεμα, τον παραγοντισμό, την απραξία και ανυπαρξία αλλά πρωτίστως την πλήρη αδιαφάνεια στα οικονομικά του Σωματείου μας που επικράτησε από τα μέλη της πλειοψηφίας τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και την επέλαση του νεοναζιστικού μορφώματος της «χρυσής αβγής» στα Σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Μέλη της φασιστικής οργάνωσης του Πειραιά και πρωταγωνιστές στις επικοινωνιακές φιέστες της «Χρυσής Αυγής» και στις εφόδους εναντίον μικροπωλητών, «ηγούνται» του ψηφοδελτίου της κατ’ επίφαση «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»(πρ. ΕΝΙΑΙΟ) και ζητά δήθεν την ψήφο σας.

Η χρυσή αβγή μισεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε μορφής οργάνωσης των εργαζομένων κι αυτό έχει γίνει ολοφάνερο από τις ενέργειες των μελών της, τη δολοφονία του αγωνιστή Π. Φύσα στο Κερατσίνι και τις δολοφονίες μεταναστών, τις δολοφονικές επιδρομές στο Πέραμα και αλλού κατά συνδικαλιστών, τις οργανωμένες επιθέσεις κατά απεργών στις μεγάλες γενικές απεργίες με την ανοχή της τότε συγκυβέρνησης που τους φυγάδευε και μέσα στη βουλή και με τις εμετικές καταγγελίες που εκδίδουν σε βάρος απεργών.

Οι νοσταλγοί των φασιστικών καθεστώτων, που ήταν ανέκαθεν εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι ανεπιθύμητοι από κάθε συλλογική διαδικασία των εργαζομένων.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι…
Οι υποψήφιοι με την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» μπορούμε να σας κοιτάμε πάντα στα μάτια, να σας λέμε την αλήθεια όπως το έχουμε αποδείξει όλα τα χρόνια με την ξεκάθαρη στάση μας και να ζητάμε από εσάς την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας με την ψήφο σας, γιατί:

– Δεν εκμεταλλευτήκαμε ποτέ την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων από τα μνημονιακά μέτρα να τους εμπαίζουμε με τα δεδουλευμένα των υπερωριών, που δεν δόθηκαν ποτέ, για να υφαρπάξουμε την ψήφο τους.

– Αναδεικνύουμε όλα τα προβλήματα και δεν υποχωρούμε στις διεκδικήσεις υπέρ του εργαζόμενου.

– Είμαστε στη πρώτη γραμμή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα.

– Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, την υπεράσπιση των εναπομείναντων δικαιωμάτων από την μνημονιακή αντεργατική λαίλαπα αλλά και για την αποκατάσταση και διεύρυνσή τους.

– Παρά τις συνδικαλιστικές – πολιτικές διώξεις που υπεστήκαμε, δεν συμβιβαστήκαμε και δεν κάναμε βήμα πίσω.

– Υπηρετούμε με ανιδιοτέλεια τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν τα ανταλλάσουμε με προσωπικά βολέματα από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

– Απαιτούμε ίσους όρους αμοιβής και ίσους όρους εργασίας (υπερωρίες – εντατικοποίηση της εργασίας).

– Βάζουμε μπροστά το «ΕΜΕΙΣ» και απορρίπτουμε το «εγώ», τα προβλήματα είναι συλλογικά και όχι ατομικά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Αυτοί που ζητούν τη ψήφο σας με την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»(πρ. ΕΝΙΑΙΟ),είναι οι ίδιοι που μέχρι σήμερα παράνομα δεν έχουν προχωρήσει σε οικονομικό απολογισμό, αρνήθηκαν τον έλεγχο εσόδων και εξόδων του Σωματείου και κρατούν επίσης παράνομα τα χρήματα του ταμείου και τα οικονομικά βιβλία.

– Απαιτούμε το αυτονόητο, πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του Σωματείου.

Αν θέλουμε Σωματείο ταξικό, δημοκρατικό και αγωνιστικό που θα ακούγεται ελεύθερα η φωνή του εργαζόμενου και όχι σωματείο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, πελατειακών σχέσεων και συμβιβασμένο με την εργοδοσία

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»
για να δώσουμε ΔΥΝΑΜΗ και ΝΕΑ ΠΝΟΗ
στο Σωματείο και την Ομοσπονδία.

elagek ekloges 2015


«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Για το Δ.Σ.

 • ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 • ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΚΛΕΑΝΘΗ

 • ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

 • ΚΑΛΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

 • ΚΟΚΛΩΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΦΩΤΗ

 • ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 • ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ

 • ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

 • ΠΙΤΣΟΛΑΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

 • ΤΣΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ

 • ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 • ΦΡΑΓΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 • ΦΩΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ του ΘΩΜΑ

 • ΧΑΛΑΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 • ΠΟΛΥΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΟΣΜΑ

 • ΤΡΕΣΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΑΚΩΒΟΥ

 • ΧΙΩΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ στην ΠΟΕ – ΟΤΑ

 • ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 • ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

 • ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ

 • ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

 • ΦΩΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ του ΘΩΜΑ

 • ΧΙΩΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις