16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Εργατοπατέρας» της ΔΑΚΕ ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου

Πρόσφατα

ampatzoglouΑπό τον Ιούλιο του 2013, η «Εφημερίδα των Συντακτών» έχει αποκαλύψει με σειρά δημοσιευμάτων τις αλλεπάλληλες «γαλάζιες» τοποθετήσεις στον Οργανισμό, που πραγματοποιήθηκαν με απόφασή του Θ. Αμπατζόγλου.

Ακόμα και την ύστατη στιγμή, την ίδια μέρα δηλαδή που υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου προχώρησε σε άλλο ένα «γαλάζιο» βόλεμα, καθώς φρόντισε να «αποκαταστήσει» τον προϊστάμενο του γραφείου του, ο οποίος είναι βέβαια και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ!

Ήδη από τον Ιούλιο του 2013, δηλαδή μόλις δύο μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον τέως πλέον διοικητή του Οργανισμού, η «Εφ.Συν.» έχει αποκαλύψει με σειρά δημοσιευμάτων τις αλλεπάλληλες «γαλάζιες» τοποθετήσεις στον Οργανισμό, που πραγματοποιήθηκαν με απόφασή του. Οι τοποθετήσεις αυτές αφορούσαν στελέχη τα οποία κατέλαβαν θέσεις ευθύνης, παρ’ όλο που υπολείπονταν σε προσόντα, με βασικό κοινό χαρακτηριστικό τους ότι ήταν συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.

Περί προσόντων…

Ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ υπέβαλε την παραίτησή του το μεσημέρι της Δευτέρας 9/3/2015 και την ίδια ώρα δημοσιευόταν στη «Διαύγεια» η απόφασή του να μετακινήσει τον προϊστάμενο του Γραφείου Διοικητή και αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Γραμματείας Διοικητή, Σ.Γ., στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Προσωπικού (Β7) του ΟΑΕΔ, ορίζοντάς τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης. Πρόκειται για ακόμα μία τοποθέτηση που καταπατά το αίσθημα αξιοκρατίας και δικαίου, καθώς ο νέος προϊστάμενος της Διεύθυνσης υπολείπεται σε προσόντα και σε παλαιότητα σε σχέση με τον προϊστάμενο που εκτελούσε μέχρι τώρα τα καθήκοντα αυτά.

Ο Σ.Γ. είναι κλάδου ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, δηλαδή πτυχιούχος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με βαθμό Γ’, την ώρα που ο μέχρι σήμερα εκτελών χρέη αναπληρωτή προϊσταμένου της συγκεκριμένης Διεύθυνσης είναι ΠΕ 09 Διοικητικού-Οικονομικού, δηλαδή πτυχιούχος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, με βαθμό Β’ και με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία. Αυτή η τοποθέτηση είναι απλώς η τελευταία πράξη της «γαλάζιας» επέλασης που πραγματοποιήθηκε στις θέσεις ευθύνης του ΟΑΕΔ κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. και συγκεκριμένα από το 2013 μέχρι σήμερα με αποφάσεις του Θ. Αμπατζόγλου.

Έργα και ημέρες του Θ. Αμπατζόγλου από την «Εφ.Συν.»

Υπενθυμίζουμε τα σχετικά δημοσιεύματα:

  • Στις 28 Ιουνίου 2013, τοποθετείται νέος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Α2) του ΟΑΕΔ, ο οποίος πήρε τη θέση έχοντας τη μικρότερη προϋπηρεσία από τους 9 συνυποψηφίους του για τη θέση! Επίσης αυτός ήταν βαθμού Γ’ όταν όλοι οι συνυποψήφιοί του ανεξαιρέτως ήταν βαθμού Β’! Συμπτωματικά η σύζυγος του εν λόγω προϊσταμένου εργαζόταν στο υπουργικό γραφείο τού τότε υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση (16/7/2013, «Ενας περίεργος “γαλάζιος” διορισμός στον ΟΑΕΔ»).

  • Στις 26 Ιουλίου 2013, καρατομούνται αναιτιολόγητα και χωρίς καμία υπηρεσιακή διαδικασία οι δύο περιφερειακοί διευθυντές Μακεδονίας και Πελοποννήσου και αντικαθίστανται με δύο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.
    Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ο Δημήτρης Καραμπέρης, με 31 χρόνια προϋπηρεσίας στον ΟΑΕΔ και στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή από το 2011, με βαθμό Β’ και κλάδου ΠΕ Οικονομικού Διοικητικού, αντικαταστάθηκε από τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Δ. Κανελλίδη, ο οποίος υπολειπόταν σε προσόντα (1/8/2013, «“Γαλάζιο” παραμάγαζο ο ΟΑΕΔ»).

  • Στις 3 Φεβρουαρίου 2014,γίνονται τέσσερις τοποθετήσεις «γαλάζιων» στελεχών σε διευθυντικές θέσεις σε σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ:
    α) Αθήνα: Στην ΕΠΑ.Σ. του Ηρακλείου Αττικής ανατίθενται καθήκοντα αναπλήρωσης διευθυντή σε κορυφαίο στέλεχος της ΔΑΚΕ και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ. Η τοποθέτηση αυτή είναι παράνομη, διότι ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ είναι κλάδου ΤΕ1 και ο νόμος (ν. 3996/2011, αλλά και ο ν. 4186/2013 για τις ΣΕΚ) ορίζει ότι υποψήφιοι για θέσεις διευθυντών ΕΠΑ.Σ. πρέπει να είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα για την κάλυψη της θέσης στη συγκεκριμένη σχολή υπήρχαν ήδη 8 εκπαιδευτικοί ΠΕ (δύο εν ενεργεία υποδιευθυντές)!
    β) Θεσσαλονίκη: Στη 2η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ανατίθενται καθήκοντα αναπλήρωσης διευθυντή σε συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ, η οποία έχει πτυχίο ΠΕ18 λοιπών τμημάτων ΤΕΙ, όταν στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν ήδη δύο υποδιευθυντές με πτυχίο ΑΕΙ, και ενώ υπολείπεται στα χρόνια προϋπηρεσίας σε θέση ευθύνης, καθώς και στον χρόνο στον βαθμό.
    γ) Αλεξανδρούπολη: Ανατίθενται καθήκοντα αναπλήρωσης διευθυντή της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της πόλης στον «γαλάζιο» υποδιευθυντή της σχολής, ο οποίος είναι κλάδου ΤΕ1 και όχι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Άλλη μια παράνομη τοποθέτηση.
    δ) Αγρίνιο: Τερματίζεται η συνδιοίκηση του ΙΕΚ και της ΕΠΑ.Σ. που συστεγάζονται κάτω από τη διοίκηση του διευθυντή της ΕΠΑ.Σ. Για το ΙΕΚ ανατίθενται καθήκοντα αναπλήρωσης διευθυντή σε «γαλάζιο» εκπαιδευτικό, όταν στο ΙΕΚ υπάρχουν όλα κι όλα δύο τμήματα με συνολικό αριθμό σπουδαστών μόλις 29 άτομα (13/3/2014, «“Γαλάζιες” τοποθετήσεις στον ΟΑΕΔ»).

Πηγή: www.efsyn.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις