15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενισχύουμε, Στηρίζουμε, Ψηφίζουμε ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Πρόσφατα

meta-ota-PORTOKALIΟ λαός και οι εργαζόμενοι με τη πάλη τους και με τη ψήφο τους στις 25 Γενάρη κατάφεραν να διώξουν τις τροϊκανές κυβερνήσεις που τα τελευταία πέντε χρόνια ισοπέδωσαν κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Με την ευρεία υποστήριξη του στην Αριστερά, ο λαός απαίτησε και απαιτεί την εφαρμογή μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής. Απαιτεί την κατάργηση ολόκληρου του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την άμεση επαναφορά των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια του μνημονίου, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος αποκλειστικά του λαού.

Η επιμονή στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής ενισχύει τις ελπίδες και την αυτοπεποίθηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος για να συνεχίσει πιο αποφασιστικά τη πάλη του, κόντρα στους εκβιασμούς των δανειστών, για πλήρη ανατροπή της λιτότητας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων με στόχο την τελική απεμπλοκή από την φιλομονοπωλιακή πολιτική που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Για να ανοίξει ο δρόμος σε βαθιές αλλαγές που θα κάνουν επιτέλους το λαό κυρίαρχο στο τόπο του.

Στον αγώνα αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά με την προϋπόθεση ότι θα ανασυγκροτηθεί σε ταξική κατεύθυνση, κάνοντας παρελθόν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με όποιο προσωπείο και αν εκφράζεται. Κάνοντας παρελθόν τον «κοινωνικό εταιρισμό», τον παραγοντισμό και το βόλεμα.

Με τα κριτήρια αυτά αντιμετωπίζουμε τις εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στα Δ.Σ των πρωτοβάθμιων Σωματείων των Εργαζομένων στους Δήμους αλλά και Αντιπροσώπων για το 43ο τακτικό συνέδριο της ομοσπονδίας

Πιστεύουμε πως τώρα είναι ιστορική ευκαιρία για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την επανάκτηση του ταξικού του χαρακτήρα.

Σήμερα, πολύ περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες, χρειαζόμαστε συνδικαλιστικό κίνημα μαχητικό που θα υπερασπίζει και θα διεκδικεί για τον εργαζόμενο, μακριά από τη λογική της ανάθεσης και της αναποτελεσματικότητας των αγώνων που καλλιέργησαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Χρειαζόμαστε συνδικαλιστικά στελέχη που θα προσφέρουν στο κίνημα ανιδιοτελώς που δεν βάζουν μπροστά το προσωπικό ή το παραταξιακό συμφέρον, αλλά την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συνδικαλιστικές ηγεσίες που πλειοψήφησαν την προηγούμενη περίοδο και λειτούργησαν αυταρχικά με ιδιοκτησιακή λογική, μετατρέποντας την ομοσπονδία σε «τσιφλίκι» τους, πρέπει να καταδικαστούν.

Όπως και οι ηγεσίες που λειτούργησαν διασπαστικά αποκλείοντας Σωματεία και δημιουργώντας εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων προκειμένου να διατηρήσουν την ηγεμονία τους στον κλάδο, επίσης πρέπει καταδικαστούν.

Παλεύουμε για μια Ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που θα συμβάλει στην ενότητα και θα σταματήσει τις αποσχιστικές τάσεις από τις τάξεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θέλουμε μια Ομοσπονδία που να οργανώνει μαζικούς αγώνες σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων και επιπλέον να επιδιώκει την κοινή δράση με τους δημότες χτίζοντας ευρύτερα μέτωπα, μακριά από λογικές συμβιβασμού, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να παλεύει στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, όχι μόνο για να πάρει πίσω ό,τι έχασε στα χρόνια της μονομερούς πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, αλλά και για τη διεύρυνση των εργατικών-συνδικαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καθώς και για την πλήρη ιστορική δικαίωση των αγώνων της εργατικής τάξης για την κοινωνική απελευθέρωση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη ένταση για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές της μνημονιακής βαρβαρότητας αποκρούοντας και καταδικάζοντας τους εκβιασμούς που ασκούνται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Διεκδικούμε άμεσα:

  • Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

  • Επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

  • Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας

  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης.

  • Τακτοποίηση των συμβασιούχων που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως πχ το ΒΣΣ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και λοιπών προγραμμάτων που εφαρμόζονται χρόνια τώρα.

  • Στελέχωση των Δήμων με μόνιμο προσωπικό και πριν από όλα των κρίσιμων υπηρεσιών για την ανακούφιση των δημοτών που επλήγησαν από τις συνέπειες της κρίσης.

  • Ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών Δήμων.

  • Κατάργηση Κοινσεπ, ΜΚΟ, ΤΟΠΣΑ κλπ που υποκαθιστούν δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

  • Κατάργηση του πειθαρχικού λαιμητόμου και της δήθεν αξιολόγησης.

  • Επαναφορά των ΣΣΕ

  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

  • Εγγραφή όλων των εργαζομένων που απασχολείται στους δήμους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, με πλήρη και ίσα δικαιώματα.

  • Ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος με ενοποιήσεις σωματείων και ομοσπονδιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Με την ενεργητική συμμετοχή και τη συσπείρωση τους να σπάσουν τη λογική της
ανάθεσης σε συνδικαλιστές-ηγέτες και να δώσουν νέα πνοή στα συνδικάτα.

Ενισχύουμε – Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε

ΜΕΤΑ–ΟΤΑ

 

ΕΔΩ η διακήρυξη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις