28.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Η «Σχολή Μωραΐτη» αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα – Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ζητεί η ΟΙΕΛΕ

Πρόσφατα

Παρά το ότι εδώ και περίπου ένα μήνα η ΟΙΕΛΕ επιχειρεί μέσω συνεχών διαβουλεύσεων με τη Δ/νση ΔΕ Β’ Αθήνας, τη Δ/νση Προσωπικού Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης και τη Δ/νση Σπουδών του υπουργείου Πολιτισμού & Παιδείας να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα της «Σχολής Μωραΐτη» και την παράνομη απόλυση του γυμνασιάρχη Γιώργου Θαλάσση (φωτογραφία), εντούτοις, η εργοδοσία του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου αρνείται την επιστροφή του εκπαιδευτικού, αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι εποπτικές Αρχές της Πολιτείας έχουν ζητήσει την άμεση επιστροφή του γυμνασιάρχη της «Σχολής Μωραΐτη» Γ. Θαλάσση στα καθήκοντά του και έχουν απορρίψει αίτημα του σχολείου για τοποθέτηση άλλου διευθυντή γυμνασίου. Το αρμόδιο όργανο για την εξέταση της καταγγελίας σύμβασης, το ΠΥΣΔΕ Β΄Αθήνας, έπειτα από έγγραφο του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε ομόφωνα να ακυρώσει την καταγγελία σύμβασης του κ. Θαλάσση.

Ο διευθυντής ΔΕ Β΄Αθήνας κ. Φαλούκας ενημέρωσε την ΟΙΕΛΕ ότι κάλεσε τη διοίκηση της Σχολής να επανεντάξει στο δυναμικό της τον παρανόμως απολυμένο γυμνασιάρχη. Αρνήθηκε, δε, να αποδεχθεί οποιοδήποτε έγγραφο του γυμνασίου της Σχολής (π.χ., την πραγματοποίηση εκδρομών) που έχει υπογραφεί από αντικαταστάτη του Γ. Θαλάσση.

Εν συνεχεία ο κ. Φαλούκας, που έχει γνωστοποιήσει ότι θα εμμείνει μέχρι τέλους στην αποκατάσταση της νομιμότητας, ζήτησε από τονπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ να ρωτήσει το Γ. Θαλάσση, εάν επιθυμεί να επιστρέψει στο σχολείο. Ο γυμνασιάρχης, ως όφειλε, ενημέρωσε διά της εξωδίκου διαδικασίας τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το σχολείο του και την ΟΙΕΛΕ ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη θέση του.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη Τετάρτη με την εκπρόσωπο της διοίκησης της «Σχολής Μωραΐτη», την κ. Καρτάλη. Ακολούθησε μακρά συζήτηση για το θέμα και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρότεινε στην κ. Καρτάλη να πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα τριμερής συνάντηση (εκπρόσωπος του σχολείου, της ΟΙΕΛΕ και ο κ. Θαλάσσης) για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο. Η κ. Καρτάλη επιφυλάχθηκε να απαντήσει εντός της ημέρας. Δυστυχώς, όμως, απάντηση δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα να επιχειρηθεί από την Ομοσπονδία τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπρόσωπο της «Σχολής Μωραΐτη», η οποία ενημέρωσε ότι τελικά δεν πρόκειται να αποδεχθεί την επιστροφή του Γ. Θαλάσση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΟΙΕΛΕ, όπως υπογραμμίζει, «κατέβαλε με μετριοπάθεια και διάθεση συναίνεσης ιδιαίτερη προσπάθεια να εξευρεθεί λύση και να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο σχολείο. Δυστυχώς, οι προσπάθειες τόσο της Ομοσπονδίας όσο και του κ. Φαλούκα που ενήργησε με ευαισθησία, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση χωρίς να προκληθεί αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ναρκοθετήθηκαν από την αδιάλλακτη στάση της ιδιοκτησίας της Σχολής. Η άρνηση της “Σχολής Μωραΐτη” να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα αποδεικνύει ότι κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν πως είναι υπεράνω νόμων και θεσμών».

Το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Την Πέμπτη στη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ με τον υπουργό Παιδείας να τεθεί ως κύριο αίτημα της Ομοσπονδίας η συμμόρφωση των ιδιωτικών σχολείων με αποφάσεις της διοίκησης της εκπαίδευσης και της Δικαιοσύνης που ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί και θα ζητηθεί η άμεση παρέμβαση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στο ζήτημα της επιστροφής του Γ. Θαλάσση στη θέση του γυμνασιάρχη της «Σχολής Μωραΐτη».

  2. Σε περίπτωση που η ιδιοκτησία της Σχολής δεν υπαναχωρήσει από τη θέση της και δεν ακολουθήσει τις εντολές των εποπτικών θεσμών του κράτους, θα υπάρξει, σε συνεργασία με το συνήγορο υπεράσπισης του Γ. Θαλάσση, το Νίκο Κωνσταντόπουλο, άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι της «Σχολής Μωραΐτη», με βάση όσα προβλέπουν οι διατάξεις των άρθρων 41 και 42 του Ν. 682/77. Το αίτημα αυτό γίνεται με κύριο γνώμονα την προστασία των μαθητών του σχολείου που αυτή τη στιγμή είναι πλήρως ακάλυπτοι νομικά τόσο για τους τίτλους σπουδών τους όσο και για ζητήματα ασφάλειας, καθώς για την Πολιτεία το Γυμνάσιο είναι ακέφαλο.

Για το ζήτημα, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολές προς τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τ, Κουράκη και το διευθυντή ΔΕ Β’ Αθήνας κ. Φαλούκα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις