28.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΣΕΥΤΠΕ: Πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων – ΩΣ ΕΔΩ!

Πρόσφατα

stopΑγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,σε παλαιότερες ανακοινώσεις είχαμε αναλυτικά αναφερθεί στο θέμα της ασκούμενης πίεσης σε συναδέλφους μας, από συγκεκριμένους Περιφερειακούς Διευθυντές και Υπευθύνους καταστημάτων, για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.

Επισημάναμε, επιπλέον, τους κινδύνους, που ελλοχεύουν πρωτίστως για την υγεία των εργαζομένων και γενικότερα για την ποιότητα των εργασιακών σχέσεων, από τη συνδυαστική εκδήλωση του φαινομένου της ηθικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας, με τους προσωπικούς υπολογιστές των συναδέλφων κυριολεκτικά να κατακλύζονται, στο πρόσφατο παρελθόν, από:

– υποτιμητικά,

– υπονομευτικά για την εργασιακή τους απόδοση,

– με σαφείς αιχμές για το εργασιακό τους μέλλον,

– ηλεκτρονικά μηνύματα, προκειμένου αυτοί να ανταποκριθούν στην επίτευξη ανέφικτων ατομικών – ποσοτικών στόχων.

Το πλέον ανησυχητικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι παρά την εκδήλωση σοβαρών εργατικών ατυχημάτων (περιπτώσεις εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων), κάποιοι εξακολουθούν να πιέζουν συναδέλφους, πολλαπλασιάζοντας μάλιστα τους προς επίτευξη στόχους, σε  μία κατεστραμμένη από την κρίση και την ανεργία κοινωνία και οικονομία.

Συγκεκριμένα στελέχη εξακολουθούν το ίδιο ανεύθυνα, όχι μόνο να κινούνται στη γραμμή των εκπτώσεων σε εργασιακά δικαιώματα, αλλά και να θέτουν ευθέως σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, με τις ευλογίες του Συλλόγου της Σιωπής, που συνεχίζει να παρέχει ανοικτά στήριξη σ’ αυτές τις αντεργατικές και αντισυναδελφικές πρακτικές, με την εκκωφαντική απουσία του από τα πραγματικά προβλήματα στους χώρους εργασίας.

Ώς εδώ!

Καλούμε τη Διοίκηση τής Τράπεζας εδώ και τώρα να αλλάξει ρότα, σεβόμενη πρώτα απ΄ όλα την υγεία και προσωπικότητα των συναδέλφων, την αποδεδειγμένη ευσυνειδησία τους, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, που τους διακρίνει.

Ο πρόσφατος τριπλασιασμός των στόχων, στις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων, πέρα από ανέφικτος και εξωπραγματικός, αποδεικνύει στην πράξη την παντελή έλλειψη διασύνδεσης μιας υψηλόβαθμης διευθυντικής ελίτ – περιχαρακωμένης στα προνόμιά της – με την κοινωνία και τα προβλήματά της.

Καθιστούμε σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι στην περίπτωση που περιέλθει σε γνώση μας περίπτωση απειλής σε βάρος εργαζομένων – μελών μας, με αναφορά στο εργασιακό τους μέλλον, σε συνδυασμό με την επίτευξη στόχων στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και καθοριστική, αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου 216 4001691 – 3 (εσ 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974) & 216 9001245.

Ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων
στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις