19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τραμπούκικη επίθεση του διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΛ, καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ

Πρόσφατα

avrantinis-nelΑπειλώντας «θεούς και δαίμονες» και εκβιάζοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ Γιάννης Αβραντίνης (φωτογραφία) πήγε σήμερα στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ, στις 11 το πρωί, με στόχο να διακοπεί η επίσχεση εργασίας που ήδη πραγματοποιεί η Ένωση Ναυτών, τα μέλη της και δεκάδες ναυτεργάτες στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και «AQUA SPIRIT» με κύριο αίτημα τη διεκδίκηση και καταβολή των δεδουλευμένων τους αποδοχών (σ.σ.: χρωστά, συνολικά, στους ναυτικούς 3,8 εκατ. ευρώ).

Η ΠΕΝΕΝ κάνει λόγο για «τραμπούκικη επίθεση του διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΛ» και καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την νοοτροπία επιχειρηματικών παραγόντων στον χώρο της ακτοπλοΐας, οι οποίοι έχουν την ευθύνη διαχείρισης εταιρειών, όπως είναι η ΝΕΛ, και οι οποίοι πιστεύουν ότι με μεθόδους τσαμπουκά θα επιβάλουν το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας στα πλοία τους».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ αντιλήφθηκε ότι στην ΠΕΝΕΝ δεν περνάνε αυτές οι άθλιες τυχοδιωκτικές πρακτικές του, αναφέρει η Ένωση Ναυτών, προσθέτοντας «ότι πήρε το μάθημα που του αρμόζει στο επίπεδο που επιδίωξε να αντιπαρατεθεί με την ΠΕΝΕΝ και προφανώς αντιλήφθηκε με έμπρακτο και σαφή τρόπο ότι οι «μαγκιές» και οι απειλές στον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, στη διοίκησή μας και στα μέλη θα αντιμετωπισθούν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο που του αρμόζει».

«Καμιά πίεση, κανένας εκβιασμός, καμιά μέθοδος της νύχτας και τραμπουκισμού δεν πρόκειται να πτοήσει την ΠΕΝΕΝ να διεκδικήσει και να επιβάλει εδώ και τώρα λύση στο μεγάλο πρόβλημα της μακροχρόνιας απλήρωτης ναυτικής εργασίας», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Όσοι έχουν ευθύνη στη διαχείριση των εταιρειών στην ακτοπλοΐα και συστηματικά κοροϊδεύουν, εμπαίζουν και εξαπατούν τα πληρώματα πιστεύοντας ότι θα διαιωνίζεται στο διηνεκές η απλήρωτη ναυτική εργασία πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Να σημειωθεί ότι στις επισχέσεις εργασίας της ΠΕΝΕΝ που ξεκίνησαν σήμερα 19/2/2015 συμμετέχουν 24 μέλη του πληρώματος του «AQUA SPIRIT» και 18 μέλη του «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ». Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν αύριο Παρασκευή και τα πληρώματα των πλοίων «Ταξιάρχης» της ΝΕΛ και «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» της ΛΑΝΕ. Για το θέμα, είχε την Πέμπτη συναντήσεις με ναυτεργατικά σωματεία ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας.

 

Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις