21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κίνηση Eurobank – ΤΤ: Οι εργοδοτικές προκλήσεις συνεχίζονται…

Πρόσφατα

kinisi-eurobank-ttΕδώ και καιρό γινόμαστε μάρτυρες, μιας όλο και περισσότερο εντεινόμενης και προκλητικής συμπεριφοράς από πλευράς διοίκησης Eurobank. Οι τελευταίες απαράδεκτες εξελίξεις μας αναγκάζουν να καταγγείλουμε τις επιλογές αυτές, καθώς όπως φαίνεται, στρατηγικός στόχος των μεγαλοστελεχών, είναι να καταπατήσουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος στην τράπεζα, αλλά και να ξεπεράσουν κάθε όριο πρόκλησης.

Συγκεκριμένα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην τράπεζα βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και κεκαλυμμένο πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου. Επίτηδες βέβαια, δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση από πλευράς διοίκησης, ούτε γνωρίζουμε αν αληθεύουν οι φήμες ότι έχουν εκδοθεί λίστες με ονόματα εργαζομένων – υποψηφίων προς αποχώρηση. Είναι ξεκάθαρο όμως, πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου, το οποίο εξυφαίνεται κάτω από άκρα μυστικότητα και υπό σκληρούς εκβιαστικούς όρους.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που μας καταγγέλθηκε από συνάδελφο (την οποία κατήγγειλε και η ΟΤΟΕ) , όπου λίγο πολύ του ασκήθηκε ο μέγιστος ψυχολογικός εκβιασμός «ή παίρνεις τα χρήματα ή σου καταγγέλλουμε τη σύμβαση». Ωμά και ξεδιάντροπα!

Επειδή όμως στις εποχές που ζούμε, κάθε απόλυση σημαίνει οικονομική, οικογενειακή και ψυχολογική καταστροφή για κάθε εργαζόμενο, επειδή οι εργαζόμενοι στην τράπεζα ουδεμία ευθύνη φέρουν για το πώς την κατάντησαν κάποια ακριβοπληρωμένα στελέχη, τέτοιου είδους απειλές και «νταηλίκια» δεν μπορούν και δεν θα γίνουν ανεκτά!

Λέμε όχι στην «εθελούσια» ανεργία! Καλούμε κάθε συνάδελφο να αντισταθεί απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να καταγγέλλει άμεσα στα συνδικαλιστικά του όργανα κάθε απόπειρα πίεσης.

Συνεχίζεται δε, η εξόφθαλμη εντατικοποίηση της εργασίας στην Eurobank, η οποία συνοδεύεται κατά κανόνα από πολλές απλήρωτες ώρες δουλειάς, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις, φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Επειδή όμως και η υπομονή έχει τα όριά της και επειδή η απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση στην Eurobank δεν είναι η εξαίρεση, είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Καλούμε τον ΣΕΝΤΤ, αλλά και όλους τους συλλόγους του χώρου, να πάψουν πια να στρίβουν την πλάτη απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Είναι απαραίτητο πια να χρησιμοποιηθεί κάθε θεσμικό και συνδικαλιστικό εργαλείο, ώστε να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Παρεχόμενο Προσωπικό

Παρά το ομιχλώδες και σκοτεινό περιβάλλον με το οποίο έγινε η αξιολόγηση, θα περιμέναμε τουλάχιστον από την τράπεζα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Δεν μπορεί από τη μία πλευρά η τράπεζα, η οποία σε μεγάλο ποσοστό ανακεφαλαιοποιήθηκε με δημόσιο χρήμα, να πραγματοποιεί προσλήψεις άγνωστου αριθμού ακριβοπληρωμένων στελεχών, από την …αγορά, ενώ απ’ την άλλη να υπάρχουν εργαζόμενοι με χρόνια προϋπηρεσίας και προσφοράς, που  και με ψίχουλα αμείβονται και ακόμα υπό καθεστώς ομηρίας βρίσκονται, χωρίς συμβάσεις και με τον φόβο της ανεργίας να είναι πια καθημερινότητα.

Απαιτούμε από τη διοίκηση να υλοποιήσει στο ακέραιο τη δέσμευσή της, ώστε κανείς εργαζόμενος από το παρεχόμενο προσωπικό να μην χάσει τη δουλειά του!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις