Σε ένα τρίμηνο αλλάζουν οι γενικοί διευθυντές στο Δημόσιο – ΟΧΙ στο «καν’ το, όπως ο Μητσοτάκης»

Στις θέσεις τους θα παραμείνουν το επόμενο τρίμηνο οι γενικοί διευθυντές στο Δημόσιο, καθώς φυσιολογικά λήγουν οι θητείες τους τότε. Μέχρι τότε, θα έχει οριστεί νέο σύστημα επιλογής τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90,1», στηλιτεύοντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που βόλεψε τους «ημετέρους».

Αναλυτικά η δήλωση Κατρούγκαλου:

Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι εμείς δε συνεχίζουμε το πελατειακό κράτος. Να σας πω ένα παράδειγμα: Μολονότι υπήρχαν βαθύτατες αδικίες σε αυτό το επίπεδο, για πρώτη φορά ο απερχόμενος υπουργός παραμέρισε γενικούς διευθυντές που είχαν επιλεγεί από υπηρεσιακά συμβούλια και έβαλε γενικούς διευθυντές της επιλογής του, εγώ δε θα πειράξω κανέναν από αυτούς. Ακριβώς γιατί αν αποκαθιστούσα τώρα την προφανή αδικία, θα έδινα την εντύπωση ότι εγώ προσπαθώ να βολέψω το δικό μου παιδί.

Σε ένα τρίμηνο όμως, όταν θα έχω το νέο σύστημα επιλογής, εκεί θα λήξει η θητεία όλων των προϊστάμενων και θα επανεγκριθούν με βάση το αντικειμενικό, δίκαιο σύστημα. Αυτό λοιπόν είναι μια θεσμική τομή αλλά είναι και ένα μήνυμα προς τον κόσμο. Θα γίνουν οι αλλαγές και δε θα γίνουν για να βολέψουμε τους δικούς μας.

 

Για την ιστορία…

Να σημειωθεί πως το ίδιο έπραξαν και άλλοι υπουργοί της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Τασούλας στο Πολιτισμού, ο Μάκης Βορίδης στο Υγείας κτλ. Μάλιστα, ο τελευταίος, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, φρόντισε να βολέψει τους «ημετέρους» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Την ίδια αντιδημοκρατική συμπεριφορά επέδειξε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Το ΜΕΤΑ, από την πλευρά του, είχε υπογραμμίζει πως με το σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο δανειστές και συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στόχευαν στον πλήρη έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης από το πελατειακό κράτος.