28.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ρατσιστική επίθεση σε ξενώνα ανηλίκων από στέλεχος της Ν.Δ. – Απείλησε παιδιά και εργαζόμενους με όπλο

Πρόσφατα

arsis 1Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ρατσιστικό κίνητρο, παρά τα: «Έχει βαρεθεί να πληρώνει με τους φόρους του αυτούς τους βρωμιάρηδες», τους «αλήτες Πακιστανούς» και να προσέχουν διότι είναι «χειρότερος από τους χρυσαυγίτες».

Έντονα καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ τη ρατσιστική επίθεση με απειλή όπλου στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, την Παρασκευή, 09/01/2015, στη μία το μεσημέρι.

Ο δράστης συνελήφθη και στις 14/01/2015 πραγματοποιήθηκε η δίκη απουσία του. Το ρατσιστικό κίνητρο δεν έγινε δεκτό από την έδρα και ο δράστης καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, κατάσχεση του όπλου του και σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 300 ευρώ.

Το ΣΒΕΜΚΟ, από την πλευρά του, στηρίζει την πρόθεση της ΑΡΣΙΣ να καταθέσει νέα μήνυση δυνάμει του αντιρατσιστικού νόμου, ώστε να αναγνωριστεί το ρατσιστικό κίνητρο. «Κάθε προκλητική ρατσιστική επίθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και χωρίς συμβιβασμούς», σημειώνει.

«Η ανοχή στις ρατσιστικές επιθέσεις οδηγεί σε ακόμη περισσότερες παρόμοιες ενέργειες, ενώ οι έως τώρα κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν σαν όπλο το “χαρτί του ρατσισμού” για να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, κάνοντας και το έργο τους ακόμη πιο δύσκολο. Ο φράχτης στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και όλες οι σχετικές πολιτικές άνοιξαν το δρόμο και στους νεοναζί δολοφόνους της Χ.Α.», επισημαίνει το ΣΒΕΜΚΟ και δηλώνει σε όλους τους τόνους «ότι στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, των μεταναστών και οποιουδήποτε γίνεται δέκτης ρατσιστικών επιθέσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ, παρά τα σημαντικά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη σωστή λειτουργία των δομών και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους ανήλικους ωφελούμενους.

Το ιστορικό της ρατσιστικής επίθεσης

Όπως έχουν οι εργαζόμενοι στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, ο δράστης, Ι.Σ., πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στέλεχος της ΝΔ, εισέβαλε στο χώρο του Ξενώνα,με αφορμή ανυπόστατη κατηγορία σχετικά με υποτιθέμενη κλοπή του σκύλου του. Υπό την απειλή περιστρόφου «εξύβρισε χυδαία τους εργαζομένους και καταφέρθηκε κατά των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα με ρατσιστικές αναφορές για την καταγωγή τους χαρακτηρίζοντας τους “αλήτες Πακιστανούς” και λέγοντας ότι “έχει βαρεθεί να πληρώνει με τους φόρους του αυτούς τους βρωμιάρηδες” και πολλά άλλα».

Συνεχίζοντας την καταγγελία τους οι εργαζόμενοι του Ξενώνα, περιγράφουν ένα σκηνικό τρόμο και ακροδεξιάς κορόνας από το στέλεχος της ΝΔ: «Μετά από αυτό, και νώ προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε, έβγαλε περίστροφο το οποίο, όπως διακρίναμε, περιείχε σφαίρες στο μύλο του, και μας απείλησε δηλώνοντας ταυτόχρονα “είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες”. Αφού τον ενημερώσαμε ότι ειδοποιήσαμε την άμεση δράση, συνέχισε να μας απειλεί μέχρι τη στιγμή που συγγενικό του πρόσωπο έφτασε στο χώρο και τον απομάκρυνε».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις