29.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

«Πόρτα» στο διοικητή της 2ης ΥΠΕ για τη συνδικαλιστική δίωξη γιατρού του Γ.Ν. Νίκαιας

Πρόσφατα

papanikoplaou-paparoupasΤι λέει το Σωματείο Εργαζομένων για τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ, τι ζητεί από Κουρουπλή και τι προειδοποιεί, όσον αφορά στις εφημερίες.

Ο διοικητής του Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά Κωνσταντίνος Πεταλάς, με έγγραφό του προς το διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Αθανάσιο Παπαρούπα λέει «όχι» στην ΕΔΕ που διέταξε εναντίον του γιατρού του νοσοκομείου Πάνου Παπανικολάου, επειδή ο τελευταίος κατήγγειλε πως «λειτούργησε εφιαλτικά το νοσοκομείο, στην εφημερία του στις 30 Ιανουαρίου, εξαιτίας βλάβης στον αξονικό τομογράφο».

Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο Κ. Πεταλάς, μετά την έκτακτη συνέλευση που είχαν οι γιατροί του νοσοκομείου και το Σωματείο Εργαζομένων, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο έγγραφο «συνηγορώ με βάση την άμεση γνώση που έχω για τα γεγονότα» στην ανάκληση της ΕΔΕ που διέταξε ο Αθ. Παπαρούπας.

Έντονη ήταν η αντίδραση στην ΕΔΕ εναντίον του Π. Παπανικολάου τόσο της ΕΙΝΑΠ όσο και του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, μέλους του γενικού συμβουλίου του ΜΕΤΑ Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος σε δήλωσή του είχε αναρωτηθεί: «Αγνοεί ο κ. Παπαρούπας ότι ο κ. Παπανικολάου είναι αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου Νίκαιας και εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΠΙΣ;»

«Προφανώς όχι», σημείωνε και συμπλήρωνε: «Υποθέτουμε λοιπόν πως ο κ. Παπαρούπας πιστεύει ότι με την ΕΔΕ που διέταξε θα εκφοβίσει τους εκπροσώπους των γιατρών».

papanikolaou-nikaia-oxi-ede-papanikolaou

 

Εργαζόμενοι Γ.Ν. Νίκαιας: Χωρίς αξονικό, αδύνατη η εφημερία – Στήριξη στο διωκόμενο γιατρό

«Κοινός τόπος σε όλες τις τοποθετήσεις ιατρών στη συνέλευση, ήταν ότι οι προηγούμενες δύο γενικές εφημερίες του Νοσοκομείου (30/1 και 3/2 2015) κατά τηνδιάρκεια των οποίων δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος ήταν εφιαλτικές από κάθε άποψη», τονίζεται στο κείμενο απόφασης της γενικής συνέλευσης του προσωπικού του νοσοκομείου, με αφορμή τόσο της μη λειτουργίας αξονικού τομογράφου όσο και τη δίωξη εναντίον του γιατρού Πάνου Παπανικολάου.

«Η απουσία αξονικού τομογράφου σε νοσοκομείο που δέχεται πληθώρα βαρέων περιστατικών (πολυτραυματίες, οξέα νευρολογικά, νευροχειρουργικά, παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά) από όλο το λεκανοπέδιο, από την Πελοπόννησο και τη νησιωτική χώρα, σε συνδυασμό με την απολύτως ανεπαρκή κάλυψη από το ΕΚΑΒ για την έγκαιρη μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία ώστε να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία και την ουσιαστική απουσία συντονισμού εκ μέρους του ΕΚΕΠΙ, συνιστά παράγοντα ταλαιπωρίας αλλά και σημαντικού κινδύνου για τους προσερχόμενους ασθενείς», επισημαίνεται.

Ταυτόχρονα, «αλγεινή εντύπωση και οργή» προκάλεσε τους εργαζομένους «το έγγραφο του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Παπαρούπα, ο οποίος, αντί να συνεργαστεί με τους θεσμικούς φορείς του νοσοκομείου και του κράτους στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει τη διενέργεια έγγραφης προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, ονομάζοντας μάλιστα τον αιρετό εκπρόσωπό μας στο ΔΣ του νοσοκομείου, εκλεγμένο μέλος στην 5μελή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο, στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και στον ΠΙΣ, συνάδελφο Π. Παπανικολάου. Θα προτιμούσε προφανώς ο κ. Παπαρούπας να κρύψουμε το πρόβλημα “κάτω από το χαλί” και να μην το καταγγείλουμε διά του εκπροσώπου μας, απαιτώντας άμεση επίλυσή του, προς όφελος των ασθενών!».

Το προσωπικού του ΓΝ Νίκαιας απαιτεί:

1. Την άμεση ανάκληση του εν λόγω εγγράφου

2. Την άμεση απομάκρυνση του κ. Παπαρούπα από τη θέση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ. «Κατά την διάρκεια της θητείας του έχει επιδείξει αυταρχισμό, κάκιστη κοινωνική συμπεριφορά και πλήρη αδυναμία επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος. Εντέλει, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ασκήσει το έργο της κρατώντας στις θέσεις τους διορισμένους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις που συνέβαλαν και πρωτοστάτησαν στην άσκηση της πιο βάρβαρης πολιτικής στον χώρο της υγείας!»

Επιπλέον, προειδοποιούν ότι, «εφόσον δεν έχει επισκευαστεί ο αξονικός τομογράφος έως το πρωί του Σαββάτου 7/2/2015, κρίνουμε ότι το νοσοκομείο μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΕΙ. Η εφημέρευση και υποδοχή βαρέως πασχόντων υπό τέτοιες συνθήκες, συνιστά έκθεσή τους σε κίνδυνο».

Τέλος, η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να προβεί σε «παράσταση στο γραφείο διοικητή και, αύριο, μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων, παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή της 2ης ΥΠΕ», ώστε να διαμηνύσει: «Κάτω τα χέρια από τον συνάδελφό μας!» (σ.σ.: όπερ και εγένετο, με αποτέλεσμα να πει «όχι» στην ΕΔΕ κατά Παπανικολάου).

 

Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις