21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κροατία: Κυβερνητική διαταγή για διαγραφή χρεών των φτωχών πολιτών

Πρόσφατα

croatia-zoran-milanobitsΤην ευκαιρία για μια νέα αρχή θα έχουν ορισμένοι από τους φτωχότερους πολίτες της Κροατίας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει μέρος του χρέους τους, σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας.

Το συγκεκριμένο μέτρο υιοθετήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς. Σύμφωνα με το μέτρο, οι πολίτες με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 1.250 κούνα (184 δολάρια), χωρίς δική τους κατοικία και χωρίς καταθέσεις, θα τύχουν διαγραφής οφειλών, ύψους έως και 35.000 κούνα (5.146 δολάρια).

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «νέα αρχή» και αναμένεται να ανακουφίσει περίπου 60.000 Κροάτες, υποχρεώνει τις δημοτικές αρχές, εταιρείες υπηρεσιών κοινής ωφελείας και τηλεπικοινωνιών, φορολογικές αρχές και τράπεζες να διαγράψουν μέρος του χρέους των φτωχών Κροατών, να «ξεπαγώσουν» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να απορροφήσουν τις ζημιές.

Ο πρωθυπουργός Μιλάνοβιτς συμφώνησε τον προηγούμενο μήνα το πρόγραμμα με τους πιστωτές, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ποσοστού δημοτικότητάς του εν όψει των κοινοβουλευτικών εκλογών φέτος και καθώς η Κροατία εισέρχεται στην έκτη χρονιά ύφεσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις