16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΙΕΛΕ: Τα Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη στον Κορυδαλλό συνεχίζουν την παρανομία της Σχολής Μωραΐτη

Πρόσφατα

ekpaideftikos-taksi-apnetΝέες παράνομες απολύσεις, με 4μηνη προειδοποίηση, για συρρίκνωση της αποζημίωσης.

Τη …δόξα της Σχολής Μωραΐτη ζήλεψαν τα Εκπαιδευτήρια Μακρυγιάννη στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με καταγγελία συναδέλφου που εργάζεται στο σχολείο εδώ και 18 χρόνια, η ιδιοκτησία της ανακοίνωσε την καταγγελία σύμβασης και μάλιστα με τετράμηνη προειδοποίηση, ώστε να λάβει ελάχιστη αποζημίωση απόλυσης. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε άμεσα έγγραφο-καταγγελία στη Δ/νση ΠΕ Πειραιά με το οποίο ζητά τον εξονυχιστικό έλεγχο του εν λόγω ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Η καταγγελία κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ορισμένοι σχολάρχες φαίνεται ότι τρέχουν για να …προλάβουν τυχόν νομοθετικές αλλαγές και να απολύσουν όσους μπορούν. Όμως καλό θα ήταν να είναι πιο ενημερωμένοι. Την Παρασκευή, 23/1, υπογράφηκε εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. σύμφωνα με την οποία διορισμοί και απολύσεις πρέπει να ελέγχονται και πάλι από τα υπηρεσιακά συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας.

Στις 29/1. υπήρξε απόφαση-καταπέλτης του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας μετά από οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ., που ακυρώνει την καταγγελία σύμβασης – κι αυτή στο μέσον της χρονιάς – του Γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραΐτη, διότι απόλυση διευθυντή σχολικής μονάδας πριν λήξει η ετήσια θητεία του μπορεί να γίνει μόνο με επαρκή αιτιολόγηση και σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς. Οι απολύσεις στο μέσον του έτους δεν επιδρούν διαλυτικά στα σχολεία, αναστατώνοντας την κοινότητα των εκπαιδευτικών, μαθητές και γονείς και δεν επηρεάζουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες του σχολείου, από την υπογραφή βαθμολογιών μέχρι και την έκδοση των τίτλων; Δεν προκαλείται έτσι σαφές πλήγμα στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ιδιωτικά σχολεία και δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η νομιμότητα της λειτουργίας τους;

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις στα εξαιρετικά σημαντικά αυτά ζητήματα. Στις 14 Απριλίου η ελληνική πλευρά είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις στην Κομισιόν για την τραγική κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση. Για να ολοκληρωθεί η αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων θα πρέπει μέχρι τότε το Υπουργείο Παιδείας να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, με βάση τις οδηγίες της Κομισιόν, για να διασφαλιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η νομιμότητα της έκδοσης των τίτλων στα ιδιωτικά σχολεία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις