37 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Συνέχεια του αγώνα χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις, χωρίς περίοδο χάριτος

Πρόσφατα

ntalakogiorgosΔήλωση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη Νταλακογεώργου για το αποτέλεσμα των βουλετικών εκλογών της Κυριακής 25-01-15.

Η εκλογική αναμέτρηση της 25/1/2015 έδωσε την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και τα μικρομεσαία στρώματα στήριξαν, εμπιστεύτηκαν και έδωσαν την ψήφο τους στην μεγάλη τους πλειοψηφία στην Αριστερά και στο κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα που εκφράζεται μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την καταδίκη τους στις μνημονιακές καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές που άσκησαν στην χώρα μας οι πολιτικές δυνάμεις Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ (αλλά και η ΔΗΜΑΡ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).

Είναι σαφές και παίρνοντας υπόψη σαν βάση τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές εξαγγέλθηκαν στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα που ανατέλλει για την χώρα μας δεν πρόκειται να έχουμε συγκλονιστικές ή συνταρακτικές αλλαγές και ανατροπές ούτε στο κοινωνικό – οικονομικό σύστημα, ούτε στις στρατηγικές επιλογές για την παρουσία της χώρας μας στις ευρωενωσιακές διαδικασίες ούτε πολύ περισσότερο στην ένταξη της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ κ.λπ.

Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν πολύ χαμηλά τον πήχυ για τις απαιτούμενες αλλαγές που θα μπορούσαν και έπρεπε να υλοποιηθούν από μια αριστερή και ριζοσπαστική δύναμη στην χώρα μας.

Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο ισχυρή και κυρίως αποτελεσματική θα είναι η διαπραγμάτευση για την διαγραφή του χρέους από το οποίο θα εξαρτηθεί η επιβίωση της χώρας και του λαού αλλά και η όποια ικανοποίηση των εργατικών, κοινωνικών και λαϊκών αναγκών. Παραμένει ζητούμενο να δούμε ότι όχι εάν θα έρθει η τρόικα στην χώρα, ούτε μόνο εάν θα καταργηθούν τα μνημόνια αλλά κυρίως οι πολιτικές συνέπειες που δημιούργησαν αυτά στον λαό και στους εργαζόμενους.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί η σημασία ότι ο λαός με την ψήφο του καταδίκασε απερίφραστα τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, απέρριψε την πολιτική επιχείρηση φόβου και τρόμου, αποδοκίμασε έμπρακτα την κινδυνολογία, την ακροδεξιά ρητορεία της Ν.Δ, τον χυδαίο αντιαριστερό και αντικομμουνιστικό λόγο της κυβέρνησης.

Προφανώς δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες για την πάλη των εργαζομένων και του λαού. Στις νέες πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην χώρα είναι σαφές ότι ο ρόλος του εργατικού, λαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος αποκτά ιδιαίτερο βάρος και πρέπει να ενισχυθεί σαν μια δύναμη η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, να παλέψει οργανωμένα, μαχητικά, να επιδιώξει την πιο πλατιά συσπείρωση, να αγωνισθεί χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις, χωρίς περίοδο χάριτος, να βάλει ως στόχο την επαναφορά των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων όπως αυτά ήταν στην προ μνημονίου περίοδο για το σύνολο των οικονομικών, κοινωνικών, θεσμικών ασφαλιστικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Να προβάλει και να ενσωματώσει στους στόχους του ως κεντρικό αίτημα την διαγραφή του χρέους της χώρας μας που αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση για την επιβίωση του λαού αλλά και για την ικανοποίηση των εργατικών, λαϊκών και κοινωνικών αιτημάτων της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Πηγή: «Το Χωνί» (26/1/2015)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις