30.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Καρδίτσα: Τι ζήτησαν εργαζόμενοι και φορείς από τον Τσίπρα

Πρόσφατα

karditsa-sigkentrosiΤην περασμένη Κυριακή, ως γνωστόν, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Καρδίτσα, όπου μίλησε σε πλήθος κόσμου, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, και συναντήθηκε με τους φορείς της πόλης, όπου το έθεσαν τα προβλήματά τους και τα αιτήματά τους. Αναλυτικότερα:

Γιώργος Καπράνας, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου: Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Γιώργος Καπράνας, αναφέρθηκε στην ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εργασίας, με την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, στην τεράστια ανεργία κυρίως των νέων, στο καθεστώς των ελαστικών μορφών εργασίας που έγιναν κανόνας όταν και όπου υπάρχει εργασία, στους μισθούς πείνας των 100 και 200€.

Ο κ. Καπράνας, συνεχίζοντας τόνισε ότι είναι απολύτως ικανοποιημένος από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις δεσμεύσεις για τον τομέα της εργασίας, ενώ παράλληλα έθεσε την αναγκαιότητα να στηριχθεί ο νομός της Καρδίτσας με μεγάλα έργα όπως ο Ε-65, το θεσσαλικός σιδηρόδρομος.

Τέλος έθεσε το αίτημα της επανασύστασης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας, οργανισμοί των εργαζομένων, που έδιναν ανάσα και στέγη σε εκατομμύρια εργαζομένων. Κλείνοντας και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, υποστήριξε ότι «είστε η ελπίδα όλων εργαζομένων».

Χρήστος Μπέλλος, πρόεδρος σχολικών φυλάκων: Ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων Χρήστος Μπέλλος, αφού αναφέρθηκε στα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κατάργησης του θεσμου των σχολικών φυλάκων και στα δικαστήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόνισε ότι «στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη το ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούμε ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να μας δικαιώσει».

Επίσης, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να μεριμνήσει ώστε οι 526 πρώην σχολικοί φύλακες που μετατάχθηκαν στα νοσοκομεία να τους δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στην παλιά τους θέση, αφού αυτή η αλλαγή σημαίνει υποβάθμιση αφού από ΔΕ προσλήφθηκαν ως ΥΕ.

Διονυσία Ματιάτου, πρώην πρόεδρος ΕΛΜΕ, απολυμένη εκπαιδευτικός: Η Διονυσία Ματιάτου, αναφέρθηκε στο καθεστώς βίας και καταστολής εκ μέρους της μνημονιακής κυβέρνησης, στο αντιεκπαιδευτικό πρόσωπο, στις απολύσεις, στην βίαιη εξώθηση των παιδιών από τα σχολειά με το νέου τύπου λύκειο και τις καταργήσεις ειδικοτήτων από την Τεχνική εκπαίδευση, για να καταλήξει ότι οι αγώνες όλων εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, μαθητών και όλων των απολυμένων εργαζομένων ήρθε η ώρα να δικαιωθούν και κυρίως ήρθε η ώρα για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα προάγει των ανθρωπισμό, τον ουμανισμό, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη.

Νίκος Παληοχωρίτης, πρόεδρος Συλλόγου Δασολόγων: Ο Ν. Παληοχωρίτης αναφέρθηκε στην αρνητική κατάσταση που επικρατεί με το θέμα των βοσκοτόπων, στην κτηνοτροφία που πάει από το κακό στο χειρότερο, στα έργα που δημοπρατούνται με τεράστιες εκπτώσεις ύψους μέχρι και 80%, έργα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας για την ελληνικό λαό, για την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και τη διαχείρισή τους, για την ανάγκη διασφάλισης της προστασίας των προστατευόμενων οικοτόπων, αλλά και για το σύστημα διαπλοκής που επικρατεί στο Υπουργείο Γεωργίας και το ΥΠΕΚΑ.

Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά: Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Κώστας Τζέλλας, αναφέρθηκε στα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η οποία τα τελευταία χρόνια βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, τόνισε ότι η φοροεπέλαση της κυβέρνησης δεν έχει τέλος και ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στον ΕΛΓΑ και στην αναγκαιότητα να αλλάξει ο τρόπος των αποζημιώσεων από τις καταστροφές της παραγωγής, στην νέα ΚΑΠ και στις ισοπεδωτικές αλλαγές που έχει επιφέρει με την κατάργηση των επιδοτήσεων, στην ανάγκη για αλλαγή του αφορολόγητου, υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες είναι η μοναδική τάξη που ενώ έχει ζημιά, καλείται να πληρώσει 2000€.

Σε ό,τι αφορά τα έργα που αφορούν στον αγροτικό τομέα, εκτός του αγροτικού εξηλεκτρισμού και της αγροτικής οδοποιίας, επεσήμανε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο του Αχελώου, ώστε να έχουν οι αγρότες τη σιγουριά ότι θα έχουν να ποτίσουν.

Φώτης Γκαζούνης, πρόεδρος Αμπελοοινικού Διόνυσος: Η νέα ΚΑΠ αλλά και ο νόμος 4015 και η κατάργησή του ή τροποποίησή του ήταν τα δυο βασικά θέματα που έθεσε ο Φώτης Γκαζούνης, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να έχουν μέλλον στη γη και στα χωράφια τους. Ο κ. Γκαζούνης αναφέρθηκε επίσης στο ασφυκτικό πλαίσιο της Ε.Ε η οποία δεν αφήνει περιθώρια δράσης και προς αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, ώστε να αλλάξει το αρνητικό σημερινό περιβάλλον.

Γιώργος Μπούκης, πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας: Ο κ. Γιώργος Μπούκης, αρχικά έδωσε τα χαρακτηριστικά της συνεταιριστικής τράπεζας λέγοντας ότι είναι μια από τις 10 συνεταιριστικές τράπεζες που λειτουργούν στην χώρας μας, ίσως και η καλύτερη με 17εκατ. € συνεταιριστικό κεφάλαιο. Σημείωσε ότι η συνεταιριστική τράπεζα δεν χρειάστηκε να ανακεφαλαιποιηθεί και είναι μια απολύτως υγιή τράπεζα.
Αναφέρθηκε επίσης στην ουσιαστική συμβολή της τράπεζας στην τοπική οικονομία, υποστηρίζοντας ότι αν δεν υπήρχες η συνεταιριστική η αγορά της Καρδίτσας θα ήταν νεκρή.

Ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει τις συνεταιριστικές τράπεζες, οι οποίες δέχονται μεγάλες πιέσεις από αντίστοιχες γερμανικές, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι και συνεταιριστικές τράπεζες αξιολογούνται με τον ίδιο τρόπο που αξιολογούνται οι μεγάλες τράπεζες, γεγονός που ώθησε στο κλείσιμο 6 συνεταιριστικές τράπεζες

Ηλίας Αντωνίου, Πρόεδρος ΕΒΕ: Ο Ηλίας Αντωνίου, αναφέρθηκε σε τεράστια προβλήματα που έχει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αλλά και της Καρδίτσας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επιχειρούμενο κλείσιμο των Επιμελητηρίων από την μνημονιακή κυβέρνηση. Ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει στο θεσμό των Επιμελητηρίων, ο οποίος είναι μοχλός υποστήριξης και βοήθειας του επιχειρηματικού κόσμου.

Με πληροφορίες από karditsalive.net

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις