37 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

«ΣτεφάνΑδει»: Καρδιογράφημα και ψήφος, σπειρομέτρηση και σταυρός

Πρόσφατα

samos-oatriki-monadaΣάμος: Δομές υγείας… υπάρχουν, και δη προεκλογικές και ιδιωτικές – Ένας «Μαυρογιαλούρος» στο νησί.

Παλαιότερα, οι διάφοροι «Μαυρογιαλούροι» έταζαν θέσεις στο δημόσιο, σήμερα -εκμεταλλευόμενοι την εξαθλίωση του έλληνα πολίτη από τα μνημόνια που το ίδιο τους το κόμμα ψήφισε και εφάρμοσε- κάνουν… δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, όπως γίνεται αυτές τις ημέρες στην ακριτική Σάμο, όπου η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχει διαλύσει τις δημόσιες δομές υγείας.

Τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. στο νησί, μαζί με τις κινητές καρδιολογικές μονάδες του Ιατρικού Κέντρου και του Ινστιτούτου Μακροζωίας, παρέχουν δωρεάν εξετάσεις στους πολίτες της Σάμου εκμεταλλευόμενα την ανθρώπινη ανάγκη, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Όλα καλά μέχρι εδώ, θα μπορούσε να πει κάποιος, και ας είναι προεκλογική περίοδο. Η υγεία ενός ανθρώπου δεν «κοιτά» κάτι τέτοιο. Είναι, όμως, έτσι;

Δεν είναι περίεργο που το κάνουν αυτό στελέχη της Ν.Δ. αυτήν την περίοδο, μαζί με δύο ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, όπου στο ένα, στο Ινστιτούτο Μακροζωίας, πρόεδρος είναι ο υποψήφιος βουλευτής Σάμου με τη Ν.Δ., καθηγητής καρδιολογίας Χρ. Στεφανάδης;

Δεν προωθούν, ακόμη και σήμερα που πέφτουν – φεύγουν από την εξουσία, τα ιδιωτικά συμφέροντα, δεν τους κάνουν διαφήμιση;

Δεν προσπαθούν έτσι να υφαρπάξουν την ψήφο των σαμιωτών πολιτών αλλά και να τους παραπλανήσουν, προάγοντας την… καλή ιδιωτική υγεία, την ώρα που είναι ελλειπείς -μέχρι θανάτου θα μπορούσε να πει κάποιος- οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές υγείας στο νησί;

Δε δείχνει χαμηλό επίπεδο προεκλογικής εκστρατείας από έναν υποψήφιο και ένα κόμμα, που αφού κατέστρεψαν το δημόσιο σύστημα υγείας, σπείροντας την ανασφάλεια στους πολίτες, τώρα έρχονται να εκμεταλλευθούν την ανθρώπινη ανάγκη, το φόβο του θανάτου, για να κερδίσουν… ψηφαλάκια;

samos-katoikoi

Ο Νίκος Σ. Κακλαμάνης, γιατρός στο νησί, γράφει σε επιστολή του για το θέμα, με τίτλο «Ο Μαυτογιαλούρος στη Σάμο»:

«Ο κ. Στεφανάδης Χριστόδουλος είναι ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας, με σημαντικό επιστημονικό έργο και μεγάλη αναγνώριση από την ιατρική κοινότητα. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Σήμερα είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Μακροζωίας και συνεργάζεται με το Ιατρικό Κέντρο.

»Ο κ. Στεφανάδης Χριστόδουλος είναι σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά σε θέματα υγείας. Κατάγεται από τον Εύδηλο της Ικαρίας και είναι υποψήφιος βουλευτής της Ν. Δ. στην εκλογική περιφέρεια Σάμου.

»Από την Τετάρτη 14/01/2015 κινητό κλιμάκιο γιατρών του ιατρικού κέντρο και του ιδρύματος μακροζωίας, περιφέρεται στα χωριά της Σάμου και προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίας στους ιθαγενείς. Καρδιογράφημα και ψήφος, σπειρομέτρηση και σταυρός.

»Την ίδια στιγμή το νησί παραμένει με ένα ασθενοφόρο και μετράει χαμένες ζωές. Τα μισά αγροτικά ιατρεία είναι άδεια και στο νοσοκομείο από τριάντα ειδικευόμενοι γιατροί υπηρετούν τέσσερις. Οι καρκινοπαθείς πηγαινοέρχονται κάθε είκοσι ημέρες στην Αθήνα για να κάνουν χημειοθεραπεία. Μέχρι πρότινος, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς πήγαιναν σε ιδιωτικό εργαστήριο για να κάνουν ακτινογραφία θώρακος.

»Πόσο θράσος χρειάζεται για να υποκρίνεται θύτης τον σωτήρα του δικού του θύματος. Με πόση ευκολία ξεφτιλίζουν το ιατρικό λειτούργημα, μετατρέποντας αξιοπρεπείς, εξαρτημένους νέους γιατρούς σε πλανόδιους μικροπωλητές που διαλαλούν την εκλογική πραμάτεια του πολιτευτή – αφέντη στα καλντερίμια. Πόσο χυδαία υποτιμούν τη νοημοσύνη, την κρίση και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, νομίζοντας πως μπορούν να εξαγοράσουν φτηνά την ψήφο και την ψυχή τους.

»Η υπόθεση αναπαράγει με ακρίβεια το σενάριο της ταινίας. Με τη διαφορά ότι ο Μαυρογιαλούρος ήταν ανυποψίαστος για την απάτη. Ο κ. Στεφανάδης Χριστόδουλος είναι ο εμπνευστής και οργανωτής της απάτης. Κρίμα. Πώς να αισθάνεται άραγε που ακυρώνει ακαδημαϊκούς τίτλους και επιστημονικές διακρίσεις για μια βουλευτική έδρα.

»Πλησιάζει η ώρα της πληρωμής. Θα φύγουν, εκτός των άλλων, για λόγους αισθητικής και αξιοπρέπειας, με τη ρετσινιά του κομπογιαννίτη και του μικροαπατεώνα.

»Σάμος, 15/01/2015
Νίκος Σ. Κακλαμάνης
».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις