15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

STOP στο παρασκήνιο και στις εξωθεσμικές μεταθέσεις εφοριακών

Πρόσφατα

eforiakoi-syllogos attikisΓια «(ευτυχώς λίγα) στελέχη, που κινήθηκαν έξω από θεσμοθετημένες διαδικασίες και ρόλους, στελέχη που παρασκηνιακά και χωρίς υπηρεσιακή αλληλογραφία, “πρότειναν” ποιοι συνάδελφοι θα μετακινηθούν και πού…!!!», κάνει λόγο ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, με αφορμή τις μετακινήσεις που έγιναν πρόσφατα χωρίς αίτηση των «ενδιαφερομένων».

Το θέμα, πάντως, όπως σημειώνει ο Σύλλογος, της μετάθεσης δηλαδή εφοριακών χωρίς δική τους αίτηση, συζητήθηκε με τη γενική γραμματέα Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Από εκεί προέκυψε ότι:

– από τη Δευτέρα 29.12.14, σταματά κάθε διαδικασία νέων μετακινήσεων, κρίσεων και γενικά υπηρεσιακών μεταβολών λόγω της προεκλογικής περιόδου (σύμφωνα και με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί απαγόρεψης προσλήψεων, μετακινήσεων κτλ.),

– δε θα υπάρξει κοινοποίηση των μεταθέσεων – μετακινήσεων που εκκρεμούν και έγιναν χωρίς αίτηση,

– θα εξεταστεί το θέμα για εκείνες τις -χωρίς αίτηση- μετακινήσεις οι οποίες ήδη έχουν κοινοποιηθεί.

Υπάρχει βούληση να λειτουργήσουμε ενωτικά και αγωνιστικά, και μάλιστα αυτό κάνουμε από την πρώτη ημέρα που συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο προεδρείο του, σημειώνει σε ανακοίνωσή του για το θέμα των μεταθέσεων το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, σημειώνοντας παράλληλα ότι «χωρίς κανένα παραγοντισμό και παρασκήνιο, διεκδικεί και κατοχυρώνει τα δικαιώματα των μελών του».

«Έτσι θα προχωρήσουμε και στη συνέχεια. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, στο μικρό και το μεγάλο πρόβλημα, θα είμαστε η ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε προσπάθεια να καταπατηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις», προσθέτει.

Όσον αφορά σε αυτούς που κινούνται παρασκηνιακά, τα στελέχη, τα «έξω από θεσμοθετημένες διαδικασίες και ρόλους», ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων τα ενημερώνει «για τελευταία φορά:

  • Να διαβάσουν ξανά τις σχετικές διατάξεις και το οργανόγραμμα του υπουργείου. Οι μετακινήσεις των εφοριακών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ. Είναι αποτέλεσμα θεσμοθετημένων διαδικασιών και κάθε υπέρβασή τους είναι παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

  • Να σταματήσουν να επικαλούνται τις παρεμβάσεις (άτυπες και χωρίς υπηρεσιακή αλληλογραφία) στις φορολογικές διαδικασίες. Τα στελέχη άλλων υπουργείων που συνεργάζονται με τις υπηρεσίες μας, ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και λειτουργούν μέσα σε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.

  • Να αναλογιστούν ότι η συμμετοχή τους σε εξωθεσμικά παρασκήνια σε βάρος συναδέλφων, αύριο θα είναι πιθανά η αιτία να είναι θύματα της όλης διαδικασίας. Και θα είναι τουλάχιστον προκλητικό τότε να ζητούν την συμπαράσταση του Συλλόγου».

Διαχρονικό αίτημα των εφοριακών είναι η αξιοκρατία και η εφαρμογή ενιαίων – μετρήσιμων και διαφανών κριτηρίων σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή. Για αυτό, και το διοικητικό συμβούλιο ζητεί από κάθε εφοριακό «να επικοινωνεί και να καταθέτει στον Σύλλογο, το πρόβλημά του και διαβεβαιώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την επίλυσή του».

 

Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις