Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζομένοι στα «Λιπάσματα Καβάλας», συμφερόντων Λαυρεντιάδη, επειδή δεν τηρεί τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους μόνιμους εργαζόμενους, σημειώνει η ΟΕΧΒΕ σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας σύγχρονο δουλεμπόριο στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Οι υπάλληλοι «που εργάζονταν μέσω της εργολαβικής εταιρείας “ΚΑΒΙΕ ΜΕΠΕ” μεταφέρθηκαν σε νέα εταιρεία, τη “CENTROFARO”, αλλοδαπής προέλευσης, με μειωμένες αποδοχές έως και 50% αποδεικνύοντας ότι το δουλεμπόριο καλά κρατεί καταστρατηγώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα», επισημαίνει και κάνει λόγο για παρανομία που συνεχίζεται «χωρίς να συγκινείται κανένας αρμόδιος από την Τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ είναι γνωστό σε άπαντες ότι απαγορεύεται να εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι σε παραγωγικές μονάδες λιπασμάτων».
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, σημειώνει η ΟΕΧΒΕ, «ευθύνεται για εκατοντάδες εργαζόμενους που οδηγήθηκαν στη ανεργία όπως των εταιρειών ΙΝΤΕΡΚΕΜ –ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ –ΜΠΑΛΛΗΣ –ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ –ALAPIS, ενώ αυτός, παράνομα και μέσα από αθέμιτες διαδικασίες, γινόταν και γίνεται πλουσιότερος».