11.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Το ΕΚΑ για τους σύρους πρόσφυγες, τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στο Κομπάνι και το Ν. Ρωμανό

siroi-ginaika-fimosi-athina-prosfiges-sintagmaΑνακοίνωση του ΕΚΑ για τους σύρους πρόσφυγες, που παραμένουν στο Σύνταγμα εδώ και δύο εβδομάδες, πραγματοποιώντας απεργία πείνας, με την κυβέρνηση να τους εμπαίζει και να ετοιμάζεται να τους εκδιώξει:

Το ΕΚΑ στηρίζει την διαμαρτυρία των Σύρων προσφύγων, που από τις 19 Νοεμβρίου βρίσκονται στο Σύνταγμα -και ήδη σε απεργία πείνας- ζητώντας από την Πολιτεία να αναγνωρίσει την έκτακτη συνθήκη στην οποία βρίσκονται και να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

Οι Σύροι φυγάδες του πολέμου είναι πρόσφυγες -πέρα από όποιες νομικές διαδικασίες- και η Ελλάδα, οφείλει να τους παράσχει προστασία, καλύπτοντας τις άμεσες ανάγκες στέγασης και σίτισης, βασικής ιατρικής περίθαλψης και προστασίας των παιδιών και των ευάλωτων ατόμων.

Για την κάλυψη αυτών των αναγκών δεν μπορεί να απαιτείται από τους φυγάδες του πολέμου να υποβληθούν σε μακρόχρονες (είτε και μη) διαδικασίες ασύλου, όταν δεν το θέλουν, πολύ περισσότερο όταν το άσυλο στην Ελλάδα, ακόμη κι όπου παρέχεται, δεν δίνει κανένα ουσιαστικό δικαίωμα στον πρόσφυγα και κανένα μέσο για να μπορέσει να ενταχθεί στην κοινωνία (στέγη, γλώσσα, εκπαίδευση, δουλειά), αλλά παραμένει ένα προνόμιο χωρίς περιεχόμενο, που υπό όρους μπορεί να γίνεται και παγίδα για αυτόν, αφού του στερεί το δικαίωμα να βρει καταφύγιο και προστασία σε τρίτη χώρα.

Για την κάλυψη αυτών των αναγκών δεν μπορεί να επικαλείται η Πολιτεία την ανέχεια, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση με το δικό της νομικό πλαίσιο έχει αναλάβει την υποχρέωση να στηρίζει την υποδοχή και φιλοξενία των φυγάδων ενόπλων συρράξεων ανεξάρτητα αν ζητούν άσυλο ή όχι (το Π.Δ. 80/2006 που εφαρμόζει Κοινοτική Οδηγία, προβλέπει τη συνδρομή των θυμάτων ενόπλων συγκρούσεων με κοινοτική χρηματοδότηση στο 80%).

Το αίτημα για άσυλο είναι δικαίωμα και σαν τέτοιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, δεν είναι υποχρέωση του πρόσφυγα, είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

Το EKA απαιτεί:

– να εξασφαλιστεί άμεσα για τους Σύρους πρόσφυγες που κατέφυγαν στη χώρα μας, στέγαση σε δομές που είτε υπάρχουν είτε άμεσα θα διατεθούν από Δήμους, Περιφέρεια, κοινωνικούς φορείς και ιδίως τους υπευθύνους κρατικούς φορείς χωρίς άλλη προϋπόθεση, προτού γίνει τραγωδία η ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται.

– να απαιτήσει η Ελλάδα από την Ε.Ε. να αναλάβει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από την Κοινοτική Οδηγία 55/2001, αναγνωρίζοντας τους Σύρους ως θύματα ενόπλων συρράξεων.

– να υποχρεωθούν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδεχτούν τους πρόσφυγες στο έδαφός τους, εφοδιάζοντάς τους με τα αναγκαία γι’ αυτό έγγραφα.

– να δοθεί άσυλο σ’ αυτούς που το ζητούν στην Ελλάδα και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.

Ανακοίνωση του ΕΚΑ για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους στο Κομπάνι:

Στα πλαίσια της εκστρατείας που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Λαυρίου, το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας ανταποκρίθηκε θετικά και συνέλεξε αγαθά πρώτης ανάγκης, χάρη στην ευαισθησία των κατοίκων της περιοχής.

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, έφτασε στα γραφεία του Ε.Κ.Α. φορτηγό με 3 τόνους αγαθών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας στο Κομπάνι που υποφέρουν.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων, που διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής Λαυρίου, είναι Κούρδοι Συριακής καταγωγής και κάνουν έκλυση για βοήθεια προκειμένου να συγκεντρωθούν φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, χειμωνιάτικα ρούχα, κουβέρτες και σκηνές για τον δοκιμαζόμενο λαό του Κομπάνι. Σημειωτέων στα σύνορα Τουρκίας Συρίας κινδυνεύει η ζωή περίπου 200.000 προσφύγων που δεν έχουν τίποτα άλλο εκτός από τα ρούχα που φορούν και την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Ο δοκιμαζόμενος από την οικονομική κρίση ελληνικός λαός γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά, ξεριζωμός και διωγμός μπορεί και πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους.

Υπενθυμίζουμε ότι φάρμακα, τρόφιμα και ρούχα θα συγκεντρώνονται τόσο στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 19:00, όσο και στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου, μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου.

Η λίστα των φαρμάκων που ζητούν οι γιατροί είναι:
Amlodipine S καρδιολογικά
Captopril (Normolose/Hypotensor/Capoten/Pertacilon) 15-50
Prasugrel(Efient) 10
Metoprolol (Lopresor ) 50-100
Isodinitrat (Pensordil) 10-20
Clopidogril (Clopidogrel ) 75
Atrovastatin
(Lipostatin/Atorvalet/Lipovast/Latrovin/Atorval/Atorvastin/Atrost/Lipitor/κ.α) 20-40
Aspirin (Ασπιρίνη)(Aspirin/Salospir/Draspir/Bufferin)
Ramipril (Ramisyn/Piramil/Triatec) S
Coversyl (Coversyl) 4mg
Nitroglycerin (Nitrolingual/Trinitrina) Amp or flacon
Streptokinase (Streptase, ενδοφλέβια ) Vial 1.500
Verapamil (Isoptine/Verapamil Ενέσιμα ) Amp 5 mg
Metoprolol(μετροπρολόλη/ενδοφλέβια) Amp 5 mg
(Digoxin/Anfarm ενέσιμο δ/μα) Amp 0.5 mg
Cordarone (Αμιοδαρόνη ενέσιμο δ/μα) Amp 150 mg
Ινσουλίνη Actrapid/ ενέσιμο δ/μα) flacon
Ινσουλίνη Monotard/ενέσιμο δ/μα) flacon
Ινσουλίνη Μixtard/ενέσιμο δ/μα) flacon
Solu-Medrol 500-1000mg/φυαλίδιο , ενέσιμο δ/μα flacon 0.5 -1 g Χειρουργικά
Mannitol ενέσιμο δ/μα flacon
Surgicel αιμοστατικές γάζες gelffom
filadelffia
XIENCE Everolimus Eluting Coronary Stent System (σύστημα Στεντ)
taxvs
vision
Ζeta stent system
Μπαλονάκια
Stent(Στέντ)
Oxitocyne (Οxytocin / ενέσιμο δ/μα) Amp Γυναικολογικά-Μαιευτικά
Methergine (Demergin/ ενέσιμο δ/μα) Amp
Cytotec Tab
Progesterone (Gestone/ενέσιμο δ/μα)
Βρεφικό Γάλα
GLUCONATE-calcium(Γλυκονικό Ασβέστιο/ενέσιμοδ/μα)
Epinephrine(Anapen/Adrenaline/ενέσιμο δ/μα)
Lasix
Diclofenac sodium
(Voltaren/counterflame/diclofast κλπ γενόσημα χάπια , υπόθετα και ενέσιμα δ/ματα) Amp
Ray-device
A-voice-Tsober-epicanthic
Adahtaulh device for surgical operations
Adalat-δισκία&δ/μα
Τσάντες μετάγγισης αίματος
Som saline
Διάλυμμα Γλυκόζης 10%
Φυσιολογικοί Οροί 0.90%-NaCl,
Υπερτονικοί Οροί
Ενδοφλέβιοι καθετήρες μεγέθους (24G/22G/20G/18G)
Σύρριγγες (όλων των μεγεθών)
Two beef decussatio albums
Heparin
Antibody bloody factions
Antibody Australian workers
Irvine
Dexamethasone
Diazepam(stedon/atarviton)
Fanotein
Phenobarbital (Gardenal/Lumidrops/kaneuron)

Σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα μακράς διάρκειας καθώς και για χειμωνιάτικα ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες για άντρες, γυναίκες και κυρίως παιδιά!

Ανακοίνωση του ΕΚΑ για το Νίκο Ρωμανό, που εδώ και 25 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας ζητώντας να του δοθεί ό,τι δικαιούται: οι εκπαιδευτικές άδειες. Η κατάσταση της υγείας του είναι σε οριακό σημείο:

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί την Κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο!!!

Η απόφαση απαγόρευσης άδειας για τον Ρωμανό, μόνο ως εκδικητική αντίληψη της δικαιοσύνης μπορεί να εκληφθεί.

Τέτοιου είδους πρακτικές οδηγούν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και αυτοί που τις επιλέγουν το γνωρίζουν!

Δεν μπορεί ένα παιδί να οδηγείται στο θάνατο.

Η πολιτεία του δίνει το δικαίωμα να σπουδάσει, η πρόσβαση στις σπουδές είναι αυτονόητη συνέπεια, άρα και η άδεια σπουδών προαπαιτούμενο.

Παρόμοια Άρθρα