Εκδικάζονται σήμερα οι αγωγές των απολυμένων της ΕΡΑ Πάτρας – Συγκέντρωση στα δικαστήρια, κάλεσμα από ΜΕΤΑ

ert-patras-anoikti

ert-patras-anoiktiΤο «κατώφλι» της ελληνικής δικαιοσύνης περνούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πάτρας, καθώς εξετάζονται οι αγωγές τους στο Πρωτοδικείο Πατρών κατά των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεών τους, στις 11 Ιουνίου του 2013 μέσω του νομικά διάτρητου εγγράφου του Γκίκα Μάναλη. Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 9 το πρωί, σωματεία, φορείς αλλά και τη δημοτική Αρχή και τις δημοτικές παρατάξης της πόλης, ζητώντας τους την άμεση συμπαράστασή τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Το δίκιο των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ και νυν ertopen – ΕΡΑ Πάτρας δεν είναι ξεκομμένο από τον αγώνα του εργατικού κινήματος και όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας μας για επανάκτηση των κοινωνικών αγαθών».

Το ΜΕΤΑ καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο και συνταξιούχο, κάθε σωματείο και φορέα της πόλης να βρεθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ. Να δηλώσουν και πάλι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε έναν αγώνα 17 μηνών, να διαδηλώσουν για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά να διεκδικήσουν να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, όπως ήταν πριν από τις 11 Ιουνίου του 2013, όταν προσπάθησαν να επιβάλλουν το «μαύρο».

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την κυβέρνηση που καταδυναστεύει τα όνειρά μας, το μέλλον μας, τη ζωή μας. Η ενότητα κι ο αγώνας αποτελούν το όπλο απέναντι στη λαίλαπα, που αντιμετωπίζουμε. Και η Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη είναι μια καλή ευκαιρία για να μεγαλώσει και να πλατύνει το μέτωπο της Ανατροπής των μνημονίων και της συγκυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πάτρας:

Με σύμμαχό μας το αυτονόητο δικαίωμα επανάκτησης των εργασιακών μας θέσεων, που παράνομα και καταχρηστικά καταργήθηκαν εν μια νυκτί (11 Ιουνίου του 2013) διά του συστήματος του «ξαφνικού θανάτου» των 2.656 εργαζομένων, αποσαφηνίζεται στους εκπροσώπους της Πολιτείας, των φορέων, των συλλογικοτήτων, κομμάτων και κοινωνικών δικτύων αλληλεγγύης αλλά και στους βουλευτές της Αχαϊας, ότι:

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕRT OPEN – ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ.

**ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ :

– ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ

– ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ,

– ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

– ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ.

– ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ (που στηρίζει τον αγώνα μας από την πρώτη στιγμή), 

– ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

– ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

– ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ

– ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

– ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΑΣ.

– ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

– ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

– ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

– ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α. (΄ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΙΑΣ)

– ΤΟΥ Ι.Σ.Π. (ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ)

– ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

– ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΑΧΑΊΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

– ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Εν κατακλείδει καλούνται :

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΥΝΥΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΖΗΤΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ:

  • ΔΕ ΘΑ ΡΗΜΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΙΤΕΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

  • ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

  • ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΥΓΕΙΑΣ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (απαξιώνοντας την κλίκα των κλικλίκων).

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!