15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ζωγραφάκη: Έχουμε δώσει δείγματα γραφής

Πρόσφατα

zwgrafaki-olmeΤης Ελένης Ζωγραφάκη

Η παράταξη των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων στη Β/θμια Εκπαίδευση καλείται να δώσει ακόμα μια μάχη, αυτή των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μια μάχη με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, μέσα σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού, μέσα σε συνθήκες πλήρους υποταγής στις μνημονιακές – νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Για τους εκπαιδευτικούς που διαλύονται οι ζωές τους, που απαξιώνεται ο παιδευτικός τους ρόλος, που με κάθε ευκαιρία λοιδορούνται και στοχοποιούνται, η απάντηση είναι εύκολη: θα στηρίξουν τις δυνάμεις εκείνες που τα τελευταία χρόνια έδωσαν ό,τι καλύτερο διέθεταν για να αναπτυχθούν ενωτικοί, αποφασιστικοί αγώνες, να προστατευθούν οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, να αντισταθούν στον εργασιακό Μεσαίωνα, να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και να διεκδικούν ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

Οι αιρετοί των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων σε όλα τα επίπεδα (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ), με βαρύ το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούν, έχουν δώσει δείγματα γραφής τόσο ως προς τον τρόπο που λειτουργούν μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια υπερασπιζόμενοι τις θέσεις του κλάδου όσο ως προς την ενημέρωση και τη λογοδοσία στους συναδέλφους. Έχουν δώσει μάχες ενάντια σε πελατειακές και ρουσφετολογικές αντιλήψεις, έχουν καταγγείλει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης, έχουν κινηθεί με βάση τις αρχές της ηθικής και της διαφάνειας και ταυτόχρονα προασπίζονται και προστατεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σωστή λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Στις 5 Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας θα στηρίξουν τα ψηφοδέλτια των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και θα εκλέξουν παντού αιρετούς.

Αναδημοσίευση από avgi.gr

  • Η Ελένη Ζωγραφάκη είναι αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ και μέλος του Γ/Σ ΜΕΤΑ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις